DNSSEC – upp som en sol…

…och ner som en pannkaka?

Skämt åsido, men den tekniska säkerhetslösningen DNSSEC som vi alla älskar (inklusive undertecknad) tappar i tillväxt. Och det inte bara i Sverige.

Under WHD tog jag del av intressant statistik från eco.de. De utför undersökningar av domänbranschen i flera europeiska länder på årsvis basis. Något som särskilt fastnade från deras presentation, det var inställningen till DNSSEC i Tyskland.

Tyskland är den största domän- och webbhotellsmarknaden i Europa. Den tyska toppdomänen .de är näst störst i världen, med strax över 15 miljoner registrerade domännamn.

När eco.de frågade domänleverantörerna i Tyskland förra året om DNSSEC så svarade 17 % att de erbjöd DNSSEC medan 45 % svarade att de planerade att införa stöd inom 12 månader.

Hur såg det ut ett år senare? Erbjöd 62 % av leverantörerna stöd för DNSSEC?

Nej, ett år senare hade enbart 19 % av domänleverantörerna i Tyskland stöd för DNSSEC.

I Nederländerna och Österrike är intresset för DNSSEC ännu lägre och i Schweiz är det helt obefintligt. Hela rapporten från eco.de finns att läsa här: Registrar-Atlas 2012 (PDF)

Men samtidigt, statistik kan ju ljuga. Så sent som härom veckan publicerade ju ändå IDG en artikel om hur otroligt poppis DNSSEC är just nu. Jorå så att…

1 svar på ”DNSSEC – upp som en sol…”

Kommentarer är stängda.