Moas Carbonara, på mitt sätt

Min fästmö gör världens mest underbara Carbonara. Det enda felet är att hon inte gör den jämt, så jag har varit tvungen att lära mig den också. Nu ska jag visa dig hur man enkelt kan variera sin dagliga dos med pasta (makaroner) och kött (falukorv).

Börja med att hacka lite lök. Jag är inte så förtjust i lök, så en halv lök räcker. Fräs sedan ihop det med smör.

Moas Carbonara

Moas Carbonara

Koka upp vatten. En vattenkokare är toppen för det. Det går både åt mindre energi, samtidigt som vattnet kokar upp snabbare.

Moas Carbonara

Nu är det dags för lite bacon. Så där en tre paket kan väl räcka. Lägg upp dem och skär ner dem.

Moas Carbonara

Moas Carbonara

När vattnet kokar är det bara att slänga i spagettin.

Moas Carbonara

Och glöm inte saltet.

Moas Carbonara

Dags att steka bacon. En greppare är utmärkt för att separera baconskivorna. Dra ner några varv peppar också.

Moas Carbonara

Moas Carbonara

När spagettin är klar (eller överkokt, vilket brukar vara fallet för mig), häll då av vattnet. Lämna kvar lite vatten i botten, så det blir lite rinnigt, och häll sedan över allt i stekpannan med baconen.

Moas Carbonara

Nu är det dags för ägg. Använd 4-5 ägg och separera gulan från vitan (här får man faktiskt be om hjälp, vilket jag brukar göra). Äggulan ska blandas ihop snabbt med Carbonaran, till dess att allt blir rätt så kletigt.

Moas Carbonara

Moas Carbonara

Som pricken över i:et strör man till sist över lite parmesanost (eller liknande). Från början till slut tar detta inte mer än 10 minuter.

Moas Carbonara

Du kanske märkte att vi inte använder någon grädde? Ja, i riktig Carbonara (så som den tillagas i Italien) använder man inte grädde. På så sätt kan man äta Carbonara praktiskt taget varje dag, utan att få dåligt samvete för det. 😉

Kommentarer inaktiverade.