Ett steg bakåt, två steg framåt

Ibland måste man varva ner för att kunna ta fart. Det är tanken bakom mitt svåraste beslut på länge. Jag ska nämligen varva ner Kaizr.

Hur kan man varva ner något som inte har varvat upp?

Kaizr må befinna sig i beta, men vi använder oss ändå av skarpa (och rätt så kostsamma) instanser i Amazons moln. Och även om stora delar av infrastrukturen och systemet för Kaizr är färdigt så finns det en hel del kvar att göra.

Samtidigt är jag föräldraledig och ska sköta min konsultverksamhet.

Rent konkret så kommer alla webbplatser, undantaget min egen och några till, att lämna Kaizr. Jag kommer därefter att minska instanserna hos Amazon, för att sedan fortsätta utveckla Kaizr (i mindre skala).

När tiden är den rätta kommer Kaizr att lanseras på riktigt. Det är inget enkelt beslut, men ju mer jag tänker på det, desto bättre känns det. Den som väntar på något gott, som sagt.

Var ska man då vända sig om man inte kan välja Kaizr? Om man behöver en VPS så kan jag rekommendera Glesys. Klarar man sig med ett webbhotell så rekommenderar jag istället Oderland, FS Data eller Frobbit. Ägardrivna verksamheter är alltid bäst.

15 svar på ”Ett steg bakåt, två steg framåt”

  1. Hur kommer det sig att du ens rekommenderar FS Data?

    • FS Data är ett väldigt underskattat webbhotell. De har en lång historik, är ett tryggt företag, äger sin egen infrastruktur och levererar förhållandevis stabila tjänster.

Kommentarer är stängda.