WordPress-optimering

Det är inte utan orsak som min hemsida är blixtrande snabb. Optimering av WordPress-hemsidor är ett av mina främsta intressen, både privat och i mitt arbete. Jag har arbetat med WordPress sedan 2005. De senaste 5-6 åren har jag lagt mycket tid på att utforska gränserna för så snabba WordPress-sidor som möjligt.

Detta har bl a resulterat i blogginlägg såsom “Guide till en snabbare WordPress-sida” och “Guide till en blixtsnabb WordPress-server” samt föreläsningar om optimering av WordPress under bl a Internetdagarna / WordCamp Stockholm och WordPress-träffarna WPKafé.

Jag älskar att göra nätet snabbare. Snabbare hemsidor ger bättre användarupplevelser, mer affärer och högre positioner i sökmotorer. Bland de WordPress-baserade hemsidor som jag har optimerat, i mer eller mindre utsträckning, märks bl a Svenska Saabklubben, WPKafé, FS Data, FKDV och Skyltat.se.

Men det räcker inte. Jag vill optimera fler hemsidor.

Vill du få en snabbare WordPress-hemsida?

Jag utför kostnadsfri optimering av WordPress-baserade hemsidor, under vissa förutsättning:

  • Jag tar inget ansvar för eventuell dataförlust/krasch osv som kan uppstå. Optimeringen sker med omtanke, erfarenhet och försiktighet. Men det är en kostnadsfri tjänst och jag kan inte garantera något. Ni ansvarar själva för att ordentlig backup sker innan en optimering utförs.
  • Jag kräver fullständig FTP-åtkomst och ett administratörskonto till er WordPress-sida. Dessa privilegier kan tas bort efter genomförd optimering.
  • Jag redovisar vad som har optimerats på er WordPress-sida. Ni har möjlighet att ställa frågor och rapportera fel till mig under en viss efterföljande tid, som jag lovar att försöka åtgärda, men jag bestämmer själv – från fall till fall – vad jag kan och inte kan göra.
  • Jag avgör vilka WordPress-sidor som jag vill/kan optimera och tidsramarna för detta. Optimeringen sker på min fritid, under kvällar/nätter. Förvänta er inga svar under dagtid. Jag kommunicerar enbart via e-post.
  • Jag prioriterar optimering av WordPress-sidor för bra saker, välgörande ändamål osv. Jag utför inte optimering av sidor för konkurrerande verksamheter till min arbetsgivare.
  • Jag får använda hemsidan som referens/exempel på en optimerad hemsida, både på min egen hemsida och i andra sammanhang (t ex föreläsningar).
  • När jag optimerar en hemsida så är målsättningen alltid att den ska uppnå Google Pagespeed 90-95/100, eller att laddningstiden på förstasidan inte ska vara mer än 1-2 sekunder. Jag ger dock inga garantier, då externa faktorer (webb/databas/dnsservrar, externa/inbäddade element osv) kan påverka detta.

Låter det intressant? Anmäl ditt intresse här nedan:

[contact-form-7 id=”6168″ title=”Namnlös”]

Om jag vill/kan utföra en optimering så återkommer jag. Det hjälper inte att anmäla sig flera gånger, att skicka e-post eller tjata på annat sätt. Tvärtom.