Om mig

Mitt namn är Jonathan och jag bor i ett litet hus på Värmdö med min kära fästmö, Moa, samt mina underbara döttrar, Edith och Mathilda.

Jag spenderar rätt mycket tid på Internet, ny teknik och Saab. Mitt intresse för Saab beror på att jag konverterar en Saab V4 till eldrift.

Är en stark förespråkare av öppen källkod samt ett fritt och snabbt Internet. Använder främst WordPress och Linux, i dator och mobil.

Arbete och ideella engagemang

Jag har arbetat med webbhotell, domännamn och servrar nästan hela mitt liv. Tillsammans med en vän i Västerås utvecklade jag Sveriges största webbhotell Loopia. Där gick jag från supporttekniker till teknisk chef och verksamhetschef. Som delägare var jag engagerad i det mesta.

LoopiaEfter att Loopia såldes utomlands, med mindre engagerade nya ägare, valde jag att gå vidare till ett annat företag i samma bransch. Där fick jag ansvar för marknadsföring och domännamn.

BineroFöretaget bytte namn till Binero och utvecklades på knappt två års tid, med smart och kostnadseffektiv marknadsföring, från en liten och anonym aktör till ett marknadsledande företag.

Binero introducerade ett mer öppet och vänligt klimat i denna bransch, som även påverkade övriga aktörer. Min avsikt var att bygga vidare på detta koncept, men min tjänst på Binero avslutades under januari 2009.

Därefter ville jag pröva något nytt.

Reklamfritt.seJag fick flera erbjudanden och valde ett projekt som utvecklades till Reklamfritt.se – en webbtjänst som stoppar oadresserad och adresserad direktreklam. Mitt arbete där var framgångsrikt, på knappt ett år fick vi över 15 000 medlemmar och över 100 000 fans på Facebook.

Reklamfritt.se var ett projekt om ett år. Under denna tid fick jag en dotter och blev sedan föräldraledig. Då började jag arbeta med olika molntjänster, hos bl a Amazon och Rackspace, för en ny typ av hemsidehantering med WordPress. Jag valde dock att inte lansera denna tjänst, utan började istället att konsultera.

FS DataMitt konsultarbete uppskattades och när min dotter var redo för dagis fick jag en fast anställning på webbhotellet och serverleverantören FS Data. Där arbetar jag sedan 2010 som marknadsansvarig.

Registrars.seUtöver detta har jag även varit engagerad i ombudsföreningen Registrars.se mellan 2005-2009, varav de sista två åren som dess styrelseordförande.

Sedan 2013 är jag webbmaster för Svenska Saabklubben och ansvarig för dess många olika IT-tjänster. Det är ett ideellt Svenska Saabklubbenuppdrag som ger mig praktisk erfarenhet inom allt från e-handel och serverhantering till användarsupport och automatisering. 2015 valdes jag även in i styrelsen för Saabklubben.

Jag älskar att arbeta med Internet, med webbtjänster och marknadsföring. Något jag alltid eftersträvar är enklare, nyttigare och mer öppna lösningar för både leverantörer och användare.

Jag är en brygga mellan teknik och marknad. Någon som kan prata båda dessa (väldigt olika) språk. Mer om mig finns även i mitt CV.