Uppdatera flera WordPress-sidor enkelt

Alla vet vi nog hur viktigt det är att uppdatera WordPress när det kommer nya säkerhetsfixar osv. Med den inbyggda automagiska uppdateringen är det även en barnlek att hålla sig uppdaterad. Åtminstone så länge det gäller en (1) sida.

Men hur gör man med flera sidor, som man kanske inte kollar varje dag?

Då kan man skaffa något som heter WordPress Status Dashboard. Det är en lösning som går loss på $20 USD (~140 SEK) och som, i kombination med ett WordPress-tillägg, ger en enkel säkerhetskoll på flera WordPress-sidor.

Här är en liten video som visar hur det fungerar:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wkTXlLZ9iOk&w=640&h=390]

Ett annat sätt att enkelt hålla flera WordPress-sidor uppdaterade är att använda sig av WordPress Multi-Site med Domain Mapping. Med Multi-Site kan man uppdatera hela sitt nätverk av sidor med ett klick.

Uppdaterat 2011-12-09: WordPress Status Dashboard finns sedan en tid tillbaka inte på Codecanyon, utan är nu istället tillgänglig som öppen källkod på Github.

Författare:

8 kommentarer till artikeln

Kommentarer

 1. Kul, ett verktyg jag saknat och väntat på att någon ska bygga. Vet du om alla WP-installationer måste ligga på samma server?
  • Ja precis. Ofta gör man åt kunder fast glömmer återkoppla för uppdatering/konsultation. Om detta fungerar oberoende vart installationerna ligger är det ju toppen!
  • Jag har inte själv testat denna lösning, men vad jag har förstått så behöver man installera ett tillägg för varje WP-installation som ska kontrolleras. Någon begränsning i form av att samtliga sidor måste ligga på samma server har jag inte sett.
 2. Kul, ett verktyg jag saknat och väntat på att någon ska bygga. Vet du om alla WP-installationer måste ligga på samma server?
  • Ja precis. Ofta gör man åt kunder fast glömmer återkoppla för uppdatering/konsultation. Om detta fungerar oberoende vart installationerna ligger är det ju toppen!
  • Jag har inte själv testat denna lösning, men vad jag har förstått så behöver man installera ett tillägg för varje WP-installation som ska kontrolleras. Någon begränsning i form av att samtliga sidor måste ligga på samma server har jag inte sett.
 3. [...] uppdaterad WordPress-sida är en bra WordPress-sida. Jag har tidigare tipsat om en separat lösning för enkel koll och uppdatering av flera WordPress-sidor. Men det går även att lösa detta direkt [...]
 4. [...] vad det gäller WordPress själv samt dess många olika tillägg och teman. Jag har tidigare tipsat om separata lösningar och tillägg för detta, men nu har jag hittat något ännu [...]