Sökes: Folkets Hus för entreprenörer

Kommer ni ihåg stämningen och gemenskapen på 24hbc? Tänk om det var möjligt att återskapa det varje dag.

Många svenska IT-entreprenörer och företagare är idag samlade på nätet i forum som Bloggy, Ning och Facebook. Inget fel med det, men det är ändå inte detsamma som att träffas IRL.

Det finns ett antal inkubatorer och teknikbyar där man kan hyra kontor och träffas på riktigt, men de har en tröskel, en insats/kostnad och ett begränsat antal deltagare.

Tänk om det fanns ett Folkets Hus för IT-entreprenörer?

Där skulle det serveras gratis wi-fi, billigt kaffe, enklare käk och möjlighet till arbete, både ostört och i grupper. Det skulle kunna vara sponsrat av en stiftelse, en myndighet, några affärsänglar eller företag som ser en nytta med att profileras mot entreprenörer (vem gör inte det?).

Entreprenörernas hus skulle vara öppet för allt och alla (givetvis med fokus på företagare). Där skulle seminarium kunna hållas och rådgivning ges. Istället för att behöva kuska runt till kaféer över hela stan så skulle vi ha en plats som alla kände till, där alla samlades och samsades. Ett 24hbc varje dag helt enkelt.

Är jag den enda som är sugen på detta, eller känner ni till något liknande stället?

12 svar på ”Sökes: Folkets Hus för entreprenörer”

 1. Det är väl bara att vi kör igång det då. 🙂 En ekonomisk förening där alla företag får vara medlem som kan betala för lokalen. Det borde väl fungera och inte bli så dyrt alls för varje person/företag.

 2. Det låter som en klockren idé. Mindpark kanske vill starta en mind park? 🙂

 3. Det borde finnas många entreprenörsförmågor som skulle vara intresserade av en sådan lösning. Kanske exakt det som behövs för att få oerfarna förmågor att bli inspirerade och våga starta företag i liten skala utan att behöva skaffa hyreskontrakt på ett dyrt kontor.

 4. Låter som en grym idé!

  Däremot det där med ev. finansiering från myndighet får det att rysa i ryggraden. Hur bra det än vore för staten tror jag inte myndigheter är de som skulle kunna lösa detta bäst.

  Så lite statlig inblandning och skattepengar som möjligt alltså 😉

 5. Jag tror på en ekonomiskförening. Man blir medlem, betalar en liten summa per år eller månad och får fri tillgång.

 6. Jag är lite tveksam till en ekonomisk förening, åtminstone för besökarna. Det kan binda upp deltagarna en aning. Grundtanken är att detta ska vara ett helt öppet hus, där vem som helst får deltaga. Då ser jag hellre en ekonomisk förening med de företag/organisationer som sponsrar det hela.

 7. Ja, kanske det. Tänkte mer på att det var ett relativt snabbt sätt att komma igång, om nu folk är intresserade av att betala en liten summa. Tror du att det finns företag som är intresserade av att sponsra med så passa mycket pengar under en så lång tid? Något lär det ju absolut finnas men det behövs ett par för att få det att gå ihop. Inget är ju omöjligt så klart. Tänk positivt Andreas! Men det är ju en del driftkostnader.

 8. Sök in till ett större universitet! Välj en kurs typ, 30 poäng hashplanta, eller något sådant.

  ”Där skulle det serveras gratis wi-fi, billigt kaffe, enklare käk och möjlighet till arbete, både ostört och i grupper.”

  Universitet har som oftast:

  * WiFi på hela området
  * studentpris på kaffe och billig husmanskost i lunchresturangen
  * gott om lokaler och existerande bokningssystem
  * lokalerna är öppna 24h om du bara har access

Kommentarer är stängda.