Lite reklam för Reklamfritt.se

Jag har försökt hålla nere antalet inlägg om/med Reklamfritt.se här, eftersom detta är min personliga sida. Men nu har jag dragit igång något som jag bara måste få berätta om. 🙂

1 medlem = 1 träd är namnet på ett upplägg där vi planterar ett träd för varje medlem på Reklamfritt.se. Målet är att plantera 1 miljon träd under 2010.

Träd och skog är något som ligger mig väldigt nära om hjärtat. Under Blog Action Day 2009 skrev jag ett långt inlägg om hur skogen fungerar, både ur ett naturligt och industriellt perspektiv. Det var ett inlägg som jag hade funderat över en lång tid och som tog en evighet att skriva. Men det var det värt.

Att få ströva runt i en orörd skog är något av det bästa som finns. Jag gör det själv väldigt ofta, vid svamp- och bärplockning, fiske och vanliga promenader. Träden och skogen måste helt enkelt bevaras.

Vackert till skogs

Att jag nu har fått möjlighet att köra en trädplanteringskampanj känns helt otroligt roligt. Vi kommer förvisso inte att plantera några träd här i Sverige, utan där de behövs som mest (i olika utvecklingsländer), men det ger andra människor möjlighet att få uppleva en viktig del av vår natur.

Så, om du inte är det redan – bli medlem på Reklamfritt.se. Det kostar dig inget, du slipper en massa pappersreklam och du gör en stor insats för vår miljö. Sen skadar det inte om du pushar lite för vår fan-sida på Facebook 😉

3 svar på ”Lite reklam för Reklamfritt.se”

 1. Verkningslöst? Såvida inte världen får ner Kina och USAs utsläpp så spelar ett par träd hit eller dit ingen roll. Världen stryker med ändå.

  Du borde istället driva en kampanj där du för varje medlem köper en produkt mindre från Kina/USA. På så vis kan omvärlden få ner dessa marknaders utsläpp.

  Om efterfrågan på dessa länders produkter minskar så kommer utsläppen att minska också. Gör kanske mer nytta än trädodlingen, även om jag klart gillar naturen jag också.

  Men spelar liksom ingen roll om vi planterar 1 miljon träd om deras utsläpp tar dör på alla träd, inkl dessa 1 miljon.

  Så hur får vi en smart, i media uppmärksammad, kampanj som sprider sig bland gräsrötterna som leder till att den Kinesiska/Amerikanska exporten minskar (och således drar med sig deras utsläpp).

  • En miljon träd neutraliserar ca 12 000 ton koldioxid på ett år. Även om det inte löser hela världens miljöproblem så har det ändå en viss betydelse.

   Du har helt rätt i att USA och Kina släpper ut väldigt mycket koldioxid. Det gör EU och Australien likaså. Huruvida en bojkottkampanj är en lösning på detta låter jag vara osagt, men det är definitivt bra att konsumera mindre överlag (samt att köpa begagnade och hållbara saker). Det är dock inte min gebit.

   Det går alltid att säga ”varför gör du så, du borde göra så istället”, men det är bättre att göra någonting som är bra än att inte göra någonting alls.

   Skogen är som sagt något som jag brinner för (vilket kan tolkas fel :)). Det är även något som går i linje med Reklamfritt.se’s vision om ett samhälle utan pappersbaserad direktreklam. Den här kombinationen skapar ett bättre resultat i slutändan, än om jag skulle arbeta med en fråga/kampanj utan personligt intresse och/eller finansiering.

   Ingen kan lösa alla problem, men alla kan vi göra något. Planterar träd, det är vad jag gör.

 2. Jag fick i arv en gång av en släkting i början av 90-talet, ett/en ”plantage” av träd i en regnskog på 5 kvm (om det står kvar i dag el inte vet jag inte), men jag blev lika glad för den gåvan som om jag fått något annat. För det var tanken som räknades. Jag hoppas att den lilla bit skog står kvar, om inte för min skull så kanske för mina barn och ev barnbarns skull. Även om det inte är mycket på det stora hela.

Kommentarer är stängda.