Ett litet WordPress-tips

Om du använder WordPress och helt plötsligt inte kan surfa till /wp-admin utan att få ett meddelande om otillräckliga rättigheter, skickas tillbaka till inloggningsformuläret efter (korrekt) inloggning alternativt får en blank förstasida (när du är inloggad)…

Se då till att rensa dina cookies.

Det hjälper nämligen inte att dubbelkolla alla rättigheter, att grotta ner sig i webbserverkonfigurationen, att uppdatera (eller byta version) av WordPress via SVN (och med vanlig nedladdning) eller att exportera/importera databasen.

Du behöver rensa dina cookies.

WordPress innehåller nämligen en liten, men ack så kännbar, bugg vad det gäller hanteringen av cookies. Denna bugg har existerat sedan WordPress version 2.0, med tillhörande felrapporter, tillägg och blogginlägg.

Men du löser det enkelt genom att rensa dina cookies.

Därefter kan du njuta av vetskapen om att du har sparat en massa tid, som en annan gammal WordPress-räv (som WP-användare sedan 2005 får jag nog kalla mig det) har spenderat på att felsöka sulo.se de senaste dagarna.

Så glöm nu inte bort att rensa dina cookies.

12 svar på ”Ett litet WordPress-tips”

  1. Bra tips!!! här är en sida med liknande, fast det enda jag inte förstår är vad man ska lägga in diverse koder nånstans http://wpmu.org/8-tips-for-keeping-a-squeaky-cl… t.ex för att ta bort alla spamkommentarer n00b som jag är i detta fallet 🙂

Kommentarer är stängda.