Tre abonnemang till priset av ett

Har du ett vanligt bredbandsabonnemang, mobilt bredband och ett mobilabonnemang? Du vet väl att du kan klara dig med ett av dessa abonnemang? Jag insåg det själv när jag nyligen gick igenom våra abonnemang hemma och mer än halverade vår månadsavgift.

För att åstadkomma detta så bytte jag först mobiloperatör, från Telia till Telenor. Inte för att jag var missnöjd, utan för att jag var tvungen att binda mig minst 12 månader för att byta abonnemang inom Telia (jag hade ett gammalt iPhone-abbonemang). Smartskallar.

I samband med detta så skaffade jag mig även ett tvillingkort, dvs ett extra SIM-kort, samt aktiverade Telenors obegränsade surftjänst. Telenor är den enda mobiloperatör som erbjuder obegränsad surf till sina mobilabonnemang.

Jag har sedan tidigare en 3G-router (Huawei D100), som skapar ett trådlöst nätverk för mina datorer, iPad och spelmaskiner. Den är köpt hos Tre och låst till dem, med tillhörande abonnemang, med en 3G-sticka (Huawei E169). Abonnemanget hos Tre rök dock samtidigt som Telia.

Tre, med wifi-routern

Genom lite googlande hittade jag info om hur man låser upp 3G-routern och med hjälp av det eminenta programmet Dc-unlocker så lyckades jag även låsa upp 3G-stickan. Med det extra SIM-kortet från Telenor så har vi nu mobilt bredband och trådlöst nätverk hemma. Och det med en högre hastighet dessutom.

Telenor, med wifi-routern

Du kan i princip göra exakt likadant, med undantag för 3G-routern (som inte längre säljs hos Tre). Tre säljer istället en kombinerad 3G-router/sticka som heter Huawei 5830 (den säljs mig veterligen enbart i butik). Den är likaså upplåsbar med Dc-unlocker.

6 svar på ”Tre abonnemang till priset av ett”

 1. Klurigt.

  Har du en hyggligt avancerad mobil, typ en HTC Desire, så kan du med nya Android 2.2 aktivera Wifi-hotspot. Den gör då om din mobil till en router som du sedan kan ansluta med WiFi till och därmed surfa från med din lur.

  Testade det med framgång på en iPad (som tyvärr bara har WiFi). Paddan hittade snabbt min HTC och surfade via den på Internet.

  Därmed slipper du faktiskt din router också – om det nu är det du vill.

  Med en mobil plus dator med WLAN så är du ”hemma”.

  • Ja, det går givetvis att dra detta ännu längre. Jag surfade själv på iPaden genom min (rootade) Android 1.6-mobil härom kvällen, när vi hade strömavbrott hemma. Ovanstående tips är dock lite enklare att lösa 🙂

 2. Nu är inlägget visserligen lite gammalt, men det betyder ju bara att du hunnit prova lite till så det är inte nödvändigtvis en nackdel. Min fråga till dig är: hur upplever du täckningen? Jag kör nämligen Telenor på jobbmobilen och tycker den är värdelös. Men då kör jag ju bara GSM eftersom jobbmobilen är en gaaammal Nokia.

  Är lite rädd för att köpa grisen i säcken så att säga. 🙂

  Intressant med Android och WiFi Hotspot också, undrar om det kan fungera med HTC Hero… *fundera*

  • Telenors 3G-täckning hos oss, ute på Värmdö, var förvånansvärt bra (bättre än Tre). Hur täckningen är för dig, det kan du bara testa dig fram till. Förslagsvis att du hör med Telenor, kanske att du kan få låna en mobil/3G-kort?

   Och ja, du kan definitivt sätta upp en Wifi hotspot med HTC Hero. Googla på ”root HTC Hero” och installera appen Barnacle Wifi Tether när din telefon är rootad.

  • HTC Hero erbjuder tyvärr inte hotspot, då den endast har Android 2.1

   Om jag inte är helt ute och cyklar så måste du upp på en senare lur (typ Desire) så du får Android 2.2 där hotspot dyker upp som funktion. Alternativet är att *roota* Heron, vilket man kanske inte ska ge sig in på om man osäker.

   Heron kan dock anslutas via USB till t. ex. dator för att surfa med.

 3. Jag vet inte med Heron, men jag fick hotspot på min Htc Desire när jag gick upp på 2.2, fungerar riktigt bra so far 🙂

  Däremot så överväger jag att roota och installera ”market enabler” för att få tillgång till betalbar app-stor, det känns riktigt tragiskt att vi i norden inte har fått tillgång än!

  Vänligen,
  Fredrik Näs

Kommentarer är stängda.