Permalänkar i WordPress för dumbommar

Permalänkarna i WordPress består av något som kallas för slugs. Den svenska översättningen av slugs är sniglar, så jag håller mig till det engelska uttrycket. Slugs genereras automagiskt av WordPress, utifrån rubriken på ett inlägg.

Om du t ex skulle råka radera närmare 1 200 permalänkar på din svärfars blogg så kan du antingen spendera två kvällar med att återställa dem manuellt eller installera ett tillägg som genererar nya slugs åt dig.

Med tillägget Quick Slugs kan du snabbt och enkelt ändra dina permalänkar. Funktionen ”Get slugs from titles” kan generera nya slugs åt dig och du kan hantera upp till 500 inlägg åt gången.

Quick Slugs i WordPress

Så om du har problem med tokiga, konstigt formatterade eller rent utav raderade permalänkar så är detta ett sätt att återställa eller återskapa dina slugs. Om nu bara någon hade berättat detta för mig för en vecka sedan…

32 svar på ”Permalänkar i WordPress för dumbommar”

  1. Appropå WordPress, just nu en genomför ett av världens ledande IT-säkerhetsföretag Sophos en global kampanj för att utse världens mest oövervinneliga person. Kampanjen utgår från sajten http://mostinvincible.com , som kommer samla de mest vågade filmerna från YouTube, videor som besökarna postar då de tio som fått flest röster vinner var sina iPads!

Kommentarer är stängda.