WordPress-tilläggen som ditt webbhotell fruktar

Igår kväll föreläste jag, med WordPress Stockholm hos .SE och FooCafe, om de mest resurskrävande WordPress-tilläggen, samt hur man bör installera/testa tillägg i WordPress. Min presentation var anpassad för nybörjare/medel, med några lite mer avancerade tips.

Klicka på bilden nedan för att ladda ner presentationen som en PDF (0,6MB):

WordPress-tilläggen som ditt webbhotell fruktar

Stort tack till er alla som kom och lyssnade (samt ställde frågor)!

7 svar på ”WordPress-tilläggen som ditt webbhotell fruktar”

 1. Hej! Rekommenderar du GeneratePress framför versionen av Twenty twelve du hade förut vad gäller seo och snabbhet? 🙂

  • Absolut, ja. GeneratePress är ett av de snabbaste och bästa (ur SEO-synpunkt) teman som finns. Det blir dessutom snabbare med tiden, i en av de senare större uppdateringarna plockade temautvecklaren helt bort jQuery-biblioteket (av prestandaskäl). GeneratePress rekommenderas varmt!

 2. Såg att du inte gillade Really simple ssl. Skulle vara tacksam för en guide om hur man kan göra det lika omfattande direkt i .htaccess. 🙂

  • Hej Mats! Really Simple SSL är helt onödig om man använder rätt adresser (med SSL) i sin databas. Det behöver man inte .htaccess för heller.

   • Tack för svar! 🙂 Så inget i .htaccess alltså? Har Googlat runt i dagar nu och nästan alla har det som ett steg när man ska ändra till SSL i wordpress? 🙂 Tex: (länk borttagen)

    Så ändrar man http:// till https:// i sin databas med tillägget ”Better search replace” (som man sedan avinstallerar) och sedan under Insättningar > Allmänt så är man klar och får allt som Really Simple SSL ger tex? 🙂 Tacksam för svar. 🙂

    • Ja, som sagt, om du rättar adressen på rätt sätt i din databas så behöver du inget tillägg för SSL. Jag brukar använda WP-CLI för detta, det går även att göra det via tillägg eller direkt i databasen. Really Simple SSL (och liknande tillägg) är helt onödigt.

Kommentarer är stängda.