Att relalalaxa

Jag tenderar att tänka på mitt arbete (eller mina projekt/idéer/planer) praktiskt taget dygnet runt. Och även om det är något av det bästa och roligaste som finns så kan det bli för mycket av det goda.

En sak jag gör för att koppla från är att hugga ved. Det kan låta tokigt, men det fungerar. När du står framför traven med ved, med en vass yxa i handen, måste du nämligen vara rätt så fokuserad. Annars kan det få följder för både fingrar och ben.

Hugga ved 1Hugga ved 2

En annan sak som är bra för avkoppling är fiske och då särskilt metfiske. När man sitter där med spöt i hand ligger all fokus på flötet och dess rörelser. Minsta avvikelse på flötet kan innebära napp, minsta rörelse från mig kan innebära en tappad fisk.

Musik är likaså perfekt. Att sätta på en bra skiva och sjunka in, det är underbart.

Vad brukar du göra för att koppla av och koppla från?

3 svar på ”Att relalalaxa”

  1. mmm, fiske och vedhuggning, skönt att höra att det inte bara är jag som är under 50 och kopplar av med dessa underbara ”rensa tankarna” aktiviteter :).

  2. Fiske här också, och motion (löpning, cykling, skidåkning). Även bokläsning är najs.

  3. Fjällvandring! Långt borta från ära och redlighet. Då fokuserar man på väldigt primära saker i livet och kan njuta av världen, även när det regnar!

Kommentarer är stängda.