You go, girl!

Imorgon kommer Geek Girl Meetup att gå av stapeln här i Stockholm. Det är en konferens av tjejer för tjejer, med fokus på entreprenörskap, webb, design och andra nördigheter. Det är enkelt sammanfattat ett underbart initiativ.

Jag är egentligen av uppfattningen att man inte ska separera tjejer och killar. I mina ögon är t ex den internationella kvinnodagen idiotisk, eftersom alla dagar borde vara jämställda (ja, jag fattar att så inte är fallet och att det är bra att belysa det osv osv).

Fast med entreprenörskap på nätet är det lite annorlunda.

Entreprenörskretsarna här är inte bara dominerade av killar, de har ofta även en väldigt teknisk fokus. Visst, det är inte lika illa nu som det var för 10 år sedan, men ändå. Om tjejerna kan prata teknik (och annat skoj) på egen hand så kan det säkert underlätta mycket när de (även) träffar oss killar.

Jag tycker iallafall att Geek Girl Meetup är en bra grej och jag hoppas att alla tjejer har det roligt (och lärorikt) på lördag. Dessvärre har jag inte möjlighet att vara med på efterfesten, men det är tveksamt om jag hade överlevt den ändå. 😉

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

(ja, det här är en ursäkt för att få publicera en bild på min fräcka NO MA’ AM-tröja)

Kommentarer är stängda.