Satans Zlatan

Zlatan Ibrahimovic är den bästa svenska fotbollsspelaren någonsin.

Nacka Skoglund, Kurre Hamrin, Gre-No-Li, Glenn Hysén, Henrik Larsson, ja självaste kung Mjällby får ursäkta, men Zlatan är bäst. Det finns de som har fler titlar och troféer än honom, men tekniskt sett (och det är det som räknas) så är han oslagbar.

Jag har dock ett problem med honom. Han spelar hela tiden i fel lag (med undantag för landslaget).

I den italienska ligan håller jag på AC Milan sedan en lång tid tillbaka (när van Basten, Gullit och Rijkaard spelade där). Att Zlatan först spelade i Juventus och därefter gick över till Inter, som är värsta konkurrenten till Milan, var mindre skoj.

Innan dess spelade han i Malmö, vilket är ett nedköp för alla AIK:are (kolla bara på Wilton). AJAX säger jag inget om, det är en bra klubb, men den holländska ligan var (och är fortfarande) alldeles för ointressant.

Nu har Zlatan gått över till FC Barcelona. Personligen håller jag på Real Madrid i Spanien, vilket är värsta konkurrenten där. Om han fortsätter välja fotbollslag på detta sätt kommer han att hamna i Manchester United härnäst. Pest och pina.

Det här måste få ett slut.

Mitt intresse för Real Madrid går, precis som med Milan, rätt så lång tid tillbaka. Även om de har värvat en av mina nuvarande favoritspelare – Kaká – så har de gjort en dödssynd och även köpt Christiano Ronaldo. Och om det är någon fotbollsspelare jag inte klarar av så är det han.

Jag kommer därför att hålla på FC Barcelona nästa säsong (och till fram till dess att CR försvinner från Real Madrid och Zlatan lämnar FC B). Då kanske den onda cirkeln bryts. Vem vet, vi kanske rent utav får se Zlatan i Liverpool därefter.

2 svar på ”Satans Zlatan”

  1. hoj,

    byter du lika enkelt lag inom den svenska fotboll, som att gå till Djurgården från AIK när det går dåligt för det sistnämnda laget? 😉

Kommentarer är stängda.