Binero.se i karantän

$ whois binero.se

# Copyright (c) 1997- .SE (The Internet Infrastructure Foundation).
# All rights reserved.

# The data is in the UTF-8 character set and the result is
# printed with eight bits.

state: deactivated
domain: binero.se
holder: binbin3087-00001
admin-c: –
tech-c: –
billing-c: –
created: 2007-07-30
modified: 2009-03-07
expires: 2009-07-30
transferred: 2009-03-07
deactivationdate: 2009-08-11
date_to_delete: 2009-10-10
date_to_release: 2009-10-19
nserver: ns1.binero.se 195.74.36.250
nserver: ns2.binero.se 195.74.37.250
dnssec: unsigned delegation
status: serverHold
registrar: Binero AB

Är det möjligtvis influensan som slagit till?

Uppdaterat: nu har Binero, efter att detta inlägg publicerades, förlängt sin .se domän. Men det är anmärkningsvärt att en av Sveriges största .SE registrarer missar en så här viktig sak (och fixar det först en vecka senare).

Om de missar att förnya sin egen domän, vilka andra domäner kan de då missa att förnya?

Det är inte utan orsak som jag har valt Frobbit som min .SE registrar. De må vara lite mindre och lite dyrare, men de är avsevärt mycket mer kompetenta och säkra än alla stora .SE registrarer tillsammans.

6 svar på ”Binero.se i karantän”

 1. Först skrattade jag till för att det är så ironiskt men sen började jag tänka på hur lätt hänt det är att man bommar en av alla de domäner man sitter på. Ett bra blogginlägg manar både till skratt och eftertanke 🙂

 2. *visslar*

  Och efter detta inlägg så vet jag nu att Binero använder sig av http://www.domainz.se før att i framtiden hålla koll 😉

  Sorry før egenreklam, kunde bara inte låta bli efter att Kjette berättade om detta imorse på msn 😛

  MVH Fredrik Näs

  • Jag hoppas att det är bara lite ”post-EPP migration” stress och att de har nu gjort en ordentligt sync med .SEs databasen… i det gamla systemet var kanske Binero (och liknande andra stora registrar) inte van vid att hålla koll på förnyelsedatumet på .se domäner (jag kommer ihåg att det var alltid ett stort huvudvärk där jag jobbade innan ;))

 3. Utan tvekan känns det som att alla registrarer borde ha detta under koll. Som sagt inlägget bör ge alla en eftertanke om hur processerna är upplagda och kanske framförallt hur de följs – eller inte som i detta fallet.

Kommentarer är stängda.