Playstation 3 på bantningskur

Sony bekräftade igår kväll det rykte som cirkulerat i tevespelskretsar över hela världen ett bra tag. PS3 Slim är deras nya version av Playstation 3. Det är fortfarande samma fina spelmaskin, fast i en mindre kostym.

PS3 Slim innehåller alla tidigare trevligheter (Blu-ray, Cell-processor osv), samt en hårddisk på 120 GB. De har lyckats krympa ner den med 32 % (om än att den ser ut att vara lite djupare).

Dessutom är den… *trumvirvel* …hela 34 % strömsnålare!

Den första versionen av PS3 drar ca 190 W och en nyare version (fast av samma modell) drar ca 150 W. PS3 Slim lär dra strax under 100 W, vilket t om gör den strömsnålare än Xbox 360 (den nyaste versionen drar ca 120 W). Ingen av dessa maskiner har dock en suck mot Nintendo Wii, som drar ynka 16 W.

En annan fin sak med PS3 Slim är att priset även har minskat. Efter att ursprungligen ha lanserats med ett pris på 6 loppor (som jag givetvis pyntade) så verkar det som att man kommer kunna få tag i en PS3:a för ca 3 papp (priset i Europa är € 299). Och PS3 Slim släpps över hela världen redan nästa månad.

Det enda smolket i bägaren är avsaknaden av bakåtkompatibilitet med PS2. Den första versionen av PS3 är bakåtkompatibel, men nyare versioner, inklusive PS3 Slim, är inte det. Sony låter snålheten bedra visheten.

Så, nu behöver jag bara övertyga min underbara fästmö om att PS3 Slim kommer att spara oss en massa pengar, tack vare den låga strömförbrukningen. Med tanke på att Playstation har en livslängd på ca 10 år (PS3 är inne på sitt tredje år) så borde det inte vara omöjligt.

Jag menar, om någon måste tänka på det här med att spara energi och vara miljövänlig så är det ändå jag. Eller hur? Det vore ju dubbelmoral annars serru.

Om inte annat kommer återbäringen i december. 😉

17 svar på ”Playstation 3 på bantningskur”

 1. Vad bra, då kan vi tjäna massa pengar på dina PS2-spel också 😉

 2. Coolt, jag visste att den skulle komma.. Både psone och ps2 finns i slim så varför inte ps3?

  Det är ju ett väldigt bra pris för en blu-ray spelare som dessutom kan lira spel 🙂

  I samma veva som du ska lyckas övertala om köp av ps3slim kan du ju övertala frugan att du måste köpa ps3spel.com och starta en blogg om playstation3 😉
  jag sålde min konsoll och tappade intresset 🙂

 3. Varför köpa ett PS3 till? Sälj det första istället och spara in elen för 2 konsoller istället 🙂

 4. Är det bara jag som vill att en Hifi/consol ska vara lite vräkig och se bra ut? De nya ps3-slim ser ju ut som något från 90talet 🙂

  Btw, jag var inne på EBgames i Oslo för hundrade gången häromdagen, och blev faktiskt mer eller mindre lovad att GT 5 ska ha release i år i Usa, och nästa år i Europa, om det är sant kan jag inte svara på, men jag köpte mitt Ps3 i komplement till min 360 för 1 år sedan för att ha det när Gt5 kom. Som väntat så har det ändå blivit nästan 20 spel sedan dess också 🙂

  MVH Fredrik Näs

Kommentarer är stängda.