Drömmen om Kashmir

Om två månader kommer vi få tillökning hemma. Vi har förberett oss ordentligt med barnvagn, leksaker, barnkläder i drivor, tygblöjor och en massa andra bebissaker.

Allt väl egentligen. Förutom en liten, men ändå rätt så viktig, sak.

Om det blir en tjej, vilket det verkar bli, så ska hon heta Edith (efter Edith Piaf) och Cecilia (efter Simon & Garfunkels underbara sång). Fast det är inte mina förstaval som namn.

Det finns nämligen ett namn som jag har drömt om att få ge min (framtida) dotter i närmare 10 års tid. Det är ett otroligt vackert, starkt, betydelsefullt och mångfacetterat namn. Namnet är könsneutralt och i Sverige finns det ingen annan tjej/kvinna med detta namn.

Det här namnet har använts för framgångsrika stridsskepp, det används för en exklusiv tygsort och det är namnet på ett oroligt område mellan Indien och Pakistan.

Men viktigast av allt, det är namnet på en sång med världens bästa band.

Namnet är Kashmir.

Min fästmö är tyvärr inte lika övertygad om storheten i detta namn. Edith och Cecilia är två väldigt vackra namn, men Kashmir slår ändå högst. Jag får väl helt enkelt kalla henne för Kashmir i hemlighet. 😉

10 svar på ”Drömmen om Kashmir”

 1. Man kan ju ge sitt barn mer än ett namn..

  Edith Cecilia Kashmir

 2. Man vill inte utsätta sitt barn för att ha 3 namn, och om det dessutom blir dubbla efternamn blir det väldigt långt (jag talar av egen erfarenhet).
  Man kan ju fråga sig också varför ingen annan har kommit på tanken att döpa sitt barn till Kashmir?
  😉

 3. Med namnet Kashmir kan man väl ana att hon iaf inte skulle vara konflikträdd 😛

 4. Släng på det som 3e namn! Tror att h*n överlever det.

  Jag har 3 namn, mina barn har det… Vi har överlevt än så länge.
  Hoppas Mathias ska lägga till ett 3 så det blir tony MONTANA mathias, hehehehehehheee

  Jag hade velat döpa mina barn till Kiruna i andra namn, men Mathias rynkade bara på ögonbrynen.
  Det finns en fin liten saga om när Hjalmar Lundbom kom till Kiruna och byggde arbetarbostäder till stackarna som bodde under kåkstadsliknande förhållanden i gruvan ,så döpte en familj sin förstfödde (som blev en flicka) till Kiruna som en hyllning. Den flickan är begraven nära stadens älskade Hjalmar.

Kommentarer är stängda.