Pengar i perspektiv

Den här reklamfilmen går på TV om kvällarna ibland. Jag har sett den några gånger, stört mig över de enorma skillnaderna, men inte gjort något åt saken. Det har varit enklare att bara konstatera hur sjukt det är.

15 miljoner barn dör av svält varje år. En tredjedel av jordens befolkning är välnärd, en tredjedel är undernärd och en tredjedel svälter.

Det behöver inte vara så här.

Om vi vill så kan vi kunna utrota hungern i världen. Vi kan rädda livet på över 41 000 barn varje dag. Enbart genom att visa lite medmänsklighet.

Idag besökte jag World Food Programme och anmälde mig för månadsvis donation till dem. Det är inga stora summor pengar, men det är ändå något.

7 svar på ”Pengar i perspektiv”

  1. Jag gjorde jobb för Operation Mercy och det var dit jag vände mig när farfar fyllde 80 år. Nu ger vi varje månad till ett gatubarnsprojekt i Sudan och farfar fick nöja sig med ett kort.

  2. Det finns en oändligt ström av behövade ändamål. Att ge några kronor till nåt är skitsamma i längden imo. Alla olika problem måste hanteras i grunden, och det är nästan alltid politiskt det måste ske för att det ska ha mer effekt än att döva ett ilands-samvete. Vill du göra skillnad, offra ditt engagemang och tid, vill du få bättre samvete, donera småsummor.

    imo.

  3. Om alla försöker göra något mer än att blunda för problemen så är vi på väg mot en bättre värld. Någon kanske skänker pengar, en annan bidrar med sin tid antingen som volontär eller för att påverka politikerna. Oavsett vad eller hur litet- gör något!

Kommentarer är stängda.