Säkrare e-post med WordPress

Kör du WordPress med Google Apps för din e-post? Då är det här nåt för dig.

När man skickar e-post genom WordPress så brukar man använda en lokal SMTP-tjänst/server. Det funkar rakt av, men det är långt från optimalt om man vill klara sig genom diverse spamfilter/skydd.

Många spamfilter använder sig av SPF för att avgöra om e-posten har skickats från rätt e-postserver. Om du följer Googles rekommendation för SPF så skickas e-posten från WordPress genom fel server om du använder en lokal SMTP-tjänst/server. Det innebär att e-posten kan klassas som spam.

För att lösa detta kan man installera ett tillägg som heter WP Mail SMTP. Det dyker då upp ett nytt alternativ under ”Inställningar” som heter ”Email”, där följande uppgifter ska väljas/anges för att skicka e-posten genom Google:

Mailer: Send all WordPress emails via SMTP
SMTP Host: smtp.gmail.com
SMTP Port: 465
Encryption: Use SSL encryption
Authentication: Yes, Use SMTP authentication
Username: din e-postadress/användarnamn
Password: ditt lösenord

Det finns lite fler alternativ där också, men de är valfria. Jag har testat WP Mail SMTP med de senaste versionerna av både WordPress och WPMU och det fungerar hur bra som helst.

6 svar på ”Säkrare e-post med WordPress”

  1. Kan väl passa på att tillägga att Googles SMTP med fördel kan användas även till andra webbapplikationer och inte bara till WP. Jag kör själv ofta, i mina PHP-appar, PHPMailer där jag kan lägga in Googles SMTP istället för att skicka med det som är standard i PHP-installationen…

  2. Enda nackdelen med att använda Googles SMTP är att det mig veterligen inte går att helt gömma sin GMail-identitet.

    Dvs även om du sätter avsändaren till mintuffablogg@mindomän.se så ser t.ex. Outlook-användare din adress som ”mintuffablogg@mindomän.se (by way of [email protected])”

    /M;

  3. Lite underlig rubrik tycker jag, eller hur menar du att det blir säkrare? Det vore väl lika säkert att lägga till webbservern i SPF för domänen?

    • Det är en rätt så förenklad rubrik, men å ena sidan är blir det säkrare att e-posten kommer fram och å andra sidan används säker kommunikation med e-postservern (SSL). Dessutom är det bättre, både ur prestanda- och säkerhetsperspektiv, att använda en separat SMTP-tjänst (istället för en lokal sådan).

Kommentarer är stängda.