Helvetet på jorden

Välkommen till Jänschwalde, Tyskland. Här bränner vi, det svenska folket, brunkol i ett kolkraftverk som upprättades i Östtyskland under 70-talet. Det är bara ett, av flera, kolkraftverk som vi äger i Tyskland, Polen och Danmark.

Förbränningen av kol är den enskilt största källan till koldioxidutsläpp. Faktum är att Sverige, undantaget USA, Kanada och Australien, släpper ut mest koldixid per person. I hela världen. Tack vare Vattenfall.

Den svenska skogen, som täcker hälften av vårt avlånga land, neutraliserar 23 miljoner ton koldioxid/år. Vattenfall släpper ut 100 miljoner ton koldioxid/år. Det är dubbelt som mycket koldioxid som hela Sverige släpper ut i övrigt.

Tycker inte du heller att det är rätt? Det här kan du göra för att visa det:

  • Välj bort Vattenfall
  • Om du själv kan välja elbolag, välj då bort Vattenfall. Välj en miljövänlig leverantör, men akta dig för de missvisande jämförelsesidorna. Greenpeace har en lista med riktigt miljövänliga elleverantörer.

    Om du inte själv kan välja elbolag, påverka då din hyresvärd så att denna väljer bort Vattenfall. Detsamma gäller företag, föreningar, skolor osv.

  • Visa upp Vattenfall
  • Vattenfall är experter på falsk marknadsföring. De anses fortfarande, av många, vara ett miljövänligt företag. Faktum är att de är Sveriges största klimatbov.

    Berätta sanningen för dina nära och kära, länka till Greenpeace information om Vattenfall och gå med i gruppen ”Stoppa Sveriges kolkraftverk” på Facebook.

Om inte våra politiker tar frågan om Vattenfall och deras enormt negativa miljöpåverkan på allvar så kan vi komma att se ett maktskifte till nästa val. Sanna mina ord, det här är den viktigaste frågan under valet 2010.

2 svar på ”Helvetet på jorden”

  1. Jag har dumpat Vattenfall som ellevarantör, men nätet äger de fortfarande, så helt fri blir jag tyvärr inte .

Kommentarer är stängda.