Tre tunga miljöklipp

Här är tre klipp från Youtube som har legat bland mina bloggutkast ett tag. Det är rätt så tunga saker, som har varit svåra att skriva ihop ordentligt. Jag tänker därför låta klippen tala för sig själva.

Valfångsfartyg prejar miljöaktivister
Det här är ett klipp med ett japanskt valfångstfartyg som medvetet prejar och kör sönder en båt med en massa miljöaktivister. Notera att valfångst är förbjudet över hela världen, men japanerna skiter i det.

Mer info här: Åke Fredriksson

Nordea finansierar (eventuellt) skövling av regnskog
Ett australiensiskt företag vill bygga en massafabrik (för pappersproduktion) och skövla regnskog. Alla banker i Australien säger nej till ett lån, men Nordea säger ja (har dock ändrat sig till ”kanske” efter massiva påtryckningar).

Mer info här: AVAAZ

Sanningen om Jämtkrafts vattenkraft
Om du kollar på TV kan du inte ha undgått Jämtkrafts fräcka reklamfilm för vattenkraft från tre jämtländska forsar. Här är sanningen om dessa forsar och vattenkraften.

http://www.youtube.com/watch?v=XSIqb18Lwng

Mer info här: Rädda våra vatten