Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/kwcq.php/kwcq.php:76) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/nhii.php/nhii.php on line 75

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/kwcq.php/kwcq.php:76) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/xrvq.php/xrvq.php on line 75
Rundgång på riktigt - Jonathan Sulo

Rundgång på riktigt

Det här är ett av de mest tidskrävande inlägg jag någonsin skrivit. Inte för att det har varit svårt att finna ord, utan för att jag har så himla många vinyler.

Världens bästa 30 års-present

När jag flyttade tillbaka till Värmdö, för ungefär 2 1/2 år sedan, så började jag samla på vinylskivor. Musik har alltid varit ett stort intresse för mig, men i Västerås var utbudet av vinyler nästan obefintligt. I Stockholm däremot, där går det en skivbutik på varje pizzeria (typ).

I skrivande stund har jag 351 stycken vinylskivor. Det är inte världens största samling, men ändå tillräckligt för att jag ska börja glömma bort vilka skivor jag har och köpa dubletter (vilket har skett ett flertal gånger).

Jag har därför listat alla mina vinyler här på sulo.se.

För min vinyllista använder jag ett WordPress-tillägg som heter myTreasures. Det fungerar alldeles utmärkt även för CD- och filmsamlingar. Tillägget kan dessutom importera/exportera .csv-filer, vilket är lite extra trevligt.

Nu kanske du undrar hur jag har fått ihop alla dessa vinyler? Först och främst från loppisar och skivbutiker (Mosebacke Records, vid Mosebacke torg, rekommenderas starkt), men jag har även budat in en del godbitar på Ebay. Det är t ex omöjligt att hitta bra/billiga vinyler från Trojan Records i Sverige.

Notera dock att inte alla vinyler är mina, utan att vissa tillhör min fästmö. Jag skulle aldrig komma på tanken att köpa en skiva med t ex Boney M., Culture Club eller Madonna. Thorleifs, Burt Bacharach och Dschinghis Khan är däremot en annan femma. 😉

Looptroop, från Tyskland

4 svar på ”Rundgång på riktigt”

  1. Du har inte funderat på att ”digitalisera” dem och spara allt på en NAS?Har själv ”flyttkartonger” med vinyler som liksom inte finner sin naturliga plats i det moderna, stilrena, vackra och ”iPoddade” hem som min fru skapat. Har börjat spela över lite då jag även anar att vinylerna inte är arkivbeständiga.

  2. Tanken har slagit mig, särskilt då jag kollade upp RIAA-steg (det fanns varianter med USB-koppling för enkel överföring till datorn), men det känns ändå bättre att spela skivorna ”på riktigt”.Jag gillar vinylskivor inte bara för deras runda och mjuka ljud (bredare frekvens än CD-skivor/Spotify/MP3:or blabla), utan även för känslan med dem. Det är något speciellt med att leta upp och plocka fram en fin platta, snurra igång den och lyssna igenom hela skivan (inte bara enstaka låtar). Man lyssnar på musiken på ett annat sätt.

  3. Nu kanske det inte gör precis vad du vill, men du kanske kan prova WP-Table Reloaded?Jag har det i och för sig mest för att visa mina dvd:er och gör bokstavsordningen manuellt, men det går säkert att lösa på något bättre sätt om man känner för det.

Kommentarer är stängda.