Så kan man trimma Disqus

Även om det har varit rätt så tyst här så har jag arbetat väldigt mycket med min blogg den senaste tiden. Arbetet har dock skett ”under huven”, med Kaizr. Denna vecka har vi bl a fått upp fler webbservrar och sparkat igång lastbalanseringen. Mer om det lite senare…

Eftersom målet med Kaizr är att leverera en så enkel, säker, stabil och snabb lösning som möjligt så har jag haft ett vaksamt öga på våra svarstider.

En sak jag noterade då var att Disqus, som används för kommentarer här, drog ner hastigheten rejält. Det tog mer än dubbelt så lång tid att ladda sidan med Disqus, som att ladda den utan.

Så hur gör man för att trimma Disqus?

När jag granskade svarstiderna (med bl a Pingdom och Loadimpact) så såg jag att det var CSS-filen som orsakade mest laddningstid. Efter en snabb sökning hittade jag TDH:s inlägg om Disqus, med en grym kommentar från Jocke.

När du är inloggad i WordPress, gå in under Tillägg > Disqus > Settings > Customize > Custom CSS. Där anger du sökvägen till din CSS-fil, med följande syntax: @import url(http://domän-och-sökväg-till-css);

Därefter kan du även aktivera alternativet ”early adopters”. Du hittar det i Disqus, under Settings > General > Advanced (en bra bit ner på sidan). Tack till Karman för det tipset!

På detta sätt minskas bl a antalet objekt som Disqus använder. Och eftersom webbläsare bara kan läsa in ett begränsat antal objekt (vanligtvis 2-4 stycken) samtidigt så innebär det en finfin hastighetsökning.

Faktum är att jag har trimmat laddningstiden här från 3-6 sekunder till 1,5-2 sekunder. Det är inte helt fel, om man t ex sysslar med sökmotoroptimering.

10 svar på ”Så kan man trimma Disqus”

  1. Bra genomgång, tackar jag för! Nu har jag förhoppningsvis fått ner laddningstiden på min blogg jag med.

  2. Har precis trimmat DISQUS på både #sime och #nagotsmart efter @jonathansulo’s grymma tips. http://bit.ly/bOAQhB Markant förbättring!
    This comment was originally posted on Twitter

Kommentarer är stängda.