This Gun for Hire

Idag är min sista dag med Reklamfritt.se. Ett års arbete med en nyskapande tjänst, som innefattat toppar och dalar (en djupare analys finns här), är nu över (om än inte helt). Passande nog uppnådde vi 7 000 medlemmar idag.

I morgon börjar mitt liv som konsult.

GTA:fieradDet sker med blandade känslor. Jag har genom årens gång träffat på många, för att uttrycka mig försiktigt, inkompetenta och idiotiska konsulter. Det har gett mig en bitter smak av hela konsultsvängen.

Samtidigt är det oftast undantagen som står ut. Merparten av alla konsulter är förmodligen jättebra.

Själv ska jag bli Sveriges bästa konsult. Det är nämligen en skada jag har, att jag alltid vill bli bäst på det jag företar mig. Huruvida det är bra eller dåligt som konsult, det återstår att se. 🙂

Så, vad kan jag konsultera?

Jag har arbetat med Internet under hela mitt yrkesliv. Mina kunskaper täcker allt från avancerad och teknisk hård- och mjukvara till nyskapande och viral marknadsföring och sociala medier (en term som jag förövrigt avskyr).

Jag är en idéspruta, en nytänkare och upptäckare. Det jag gör, det gör jag med en väldigt stark övertygelse och passion. Vissa kallar det arbetsnarkomani, jag tycker det är kul.

Här är några förslag:

 • Projektledning
  Jag har lett ett stort antal olika projekt och arbetsgrupper under årens gång. Reklamfritt.se är det senaste exemplet, innan dess hanterade jag många projekt på både Binero och Loopia. Jag är en spindel i nätet, som mer än gärna använder resultatinriktade och webbaserade projektlösningar.
 • Marknadsföring
  Jag har arbetat med såväl traditionell och nätbaserad marknadsföring. Det har bl a innefattat marknads- och tjänsteanalyser med PR samt virala/gerilla-kampanjer med Facebook/Twitter/Youtube. Jag värderar även dialogen med kunderna, vilket är ett genomgående tema i min marknadsföring.
 • Bloggare
  Jag har bloggat sedan många år tillbaka, både under eget namn och som ”spökbloggare”. Att skriva är något jag älskar, vilket framgår i det jag skriver. Jag kan vara seriös och gravallvarlig eller underfundig och skämtsam (du förstår säkert vad jag själv föredrar).
 • WordPress
  Jag har använt WordPress sedan 2004-05, både vad det gäller drift och vanlig användning. Det finns inte många personer i Sverige som besitter lika hög tekniska kunskap om WordPress som mig. Jag kan sätta upp och drifta det mesta med WordPress.
 • Molntjänster
  Jag har ca 10 års praktisk erfarenhet från (både stora och små) traditionella servermiljöer samt 2 års dito med molntjänster. Bland de ”riktiga” molntjänsterna föredrar jag Amazon Web Services. Jag är personligen helt uppkopplad mot molnet, utan någon lokal datahantering.

Jag är inte begränsad till dessa saker, utan öppen för förslag. Missa inte min personliga presentation och CV. Där hittar du även mina kontaktuppgifter.

Till sist, några saker jag inte gör: bär slips, leker nickedocka, driver oetiska eller miljöförstörande projekt och snackar skit. Däcksparkare undanbedes.

26 svar på ”This Gun for Hire”

 1. Konsult utan slips! #FTW RT @jonathansulo: Jag rear ut mig själv: http://bit.ly/9GcP0U (tillgänglig för konsultuppdrag) RT:a gärna!
  This comment was originally posted on Twitter

Kommentarer är stängda.