En liten snabbis

Känner du av RSS-stressen? Tycker du att det tar en mindre evighet för dina inlägg att dyka upp i Google Reader? Står du och stampar i väntan på att få in alla de där miljonerna läsare när du skrivit något riktigt briljant?

Då ska du installera ett tillägg som heter PuSHPress.

PuSHPress är en variant av PubSubHubbub, en lösning för publicering av material i realtid. Till skillnad från traditionell publicering, där information hämtas in (pull) av externa system/klienter, så ser PubSubHubbub till att informationen trycks ut (push) till de externa systemen/klienterna istället.

I en vanlig PubSubHubbub-lösning används externa ”hubbar” för att trycka ut informationen (från dig, till hubben och vidare ut), men PuSHPress har en inbyggd ”hub”. På så sätt blir publiceringen ännu mer omedelbar.

Sist men inte minst, det här tillägget är utvecklat av en lirare som arbetar för Automattic. WordPress.com kör med detta på alla sina bloggar likaså. Det är med andra ord rätt så tillförlitligt. 🙂

Uppdaterat: detta inlägg publicerades 12:17. 30 sekunder senare fanns det i Google Reader.

4 svar på ”En liten snabbis”

Kommentarer är stängda.