En smygtitt på WordPress 3.2

Idag släpptes den första betan av WordPress 3.2. Bland nyheterna märks bl a förbättrad prestanda, lite snyggare gränssnitt, ett fullskärmsläge när man skriver inlägg och ett nytt standardtema. Här är några skärmbilder:

Stiligt och rent i wp-admin

Fullskärm med WordPress

Jag har lattjat runt med WordPress 3.2 en knapp timme och ja, visst känns det lite rappare. Det nya standardtemat ger jag däremot inte mycket för (än). Det känns alldeles på tok för luftigt och stort. Att sidhuvudet tar upp halva skärmen från början är inte ok.

Testa gärna WordPress 3.2, med det nya temat, på Letsbuyshit.com.

Vill du även köra det på din egen webbplats så kan du göra det med tillägget WordPress Beta Tester (installera, aktivera, välj ”Verktyg” > ”Beta Testing” och ”Bleeding edge nightlies”). Notera dock att det är en tidig beta, med allt vad det innebär.

WordPress 3.2 kommer att släppas skarpt den 30:e juni.

Det bör noteras att versionskraven på PHP och MySQL kommer att öka (avsevärt) med WordPress 3.2. Nu krävs minst PHP 5.2.4 och MySQL 5.0. Om du inte har detta, då kan du inte uppdatera (eller ja, då kommer din uppdaterade webbplats inte fungera).

Du kan testa om ditt webbhotell har stöd för WordPress 3.2 med tillägget WordPress Requirements Check. Så här ser det t ex ut på ett webbhotell som inte kan hantera WordPress 3.2:

WordPress 3.2 #fail hos Crystone

6 svar på ”En smygtitt på WordPress 3.2”

    • Tycker du det? Jag skulle inte rekommendera Crystone ens till min värsta fiende. Ett sämre webbhotell får man leta efter. Helt ärligt. 🙂

      • Nej jättediskret var det såklart inte.

  1. Lite störigt med de nya versionskraven för att ’kunna uppgradera’. Flera av de webbhotellen jag använder har inte PHP 5.2.4 än.. 🙁

    • Jag tycker nog ändå att det är bra, om det får webbhotellen att ”ta sig i kragen” och uppdatera sina programvaror. Det finns ju en tydlig säkerhetsrisk i att köra för gamla versioner av t ex PHP och MySQL.

Kommentarer är stängda.