Aftonbladet och Expressen stänger sina bloggtjänster

Dagens stora nyhet i bloggosfären är det faktum att både Aftonbladet och Expressen ska stänga ner sina bloggtjänster. För inte allt för länge sedan stängde även Metro ner sin bloggtjänst (som dock har återupptagits).

Var ska då alla bloggare hos Aftonbladet och Expressen ta vägen? Det bästa, enklaste och billigaste alternativet är WordPress.com. Jag har skrivit en enkel och tydlig guide som, steg för steg, hjälper till att sätta upp en egen domän med blogg hos WordPress.com och e-post hos Google.

Med en egen domän är det dessutom busenkelt att byta från WordPress.com i framtiden, om man vill det. Så sprid nu detta mina vänner!

5 svar på ”Aftonbladet och Expressen stänger sina bloggtjänster”

 1. Vore man förnuftig så följer man Teds idé (flyttametroblogg.se) och gör liknande sajter för både Aftonbladet och Expressen. Inkomstkälla skulle kunna vara webbhotell om man passar på att rekommendera det samtidigt.

 2. Gratisvarianten av wordpress saknar väldigt många av de funktionerna som man kan tänka sig vilja ha efter en tids bloggande. Om man byter till säg exempel.wordpress.com kommer man inte kunna få ut allt ur sitt bloggande

  Jag tror även att många antingen inte orkar med att byta och antingen lägger av helt eller att de trappar upp sitt bloggande ett snäpp och blir lite mer seriösa. Men de flesta som vill trappa vet inte hur man lägger upp sin blogg på ett webbhotell, skaffar domännamn och fixar databaser…

  Lycka till! 🙂

  • Tog mig friheten att plocka bort lite länkar från din kommentar. Jag uppskattar inte bloggspam.

   Det är förövrigt förvånansvärt få saker som jag saknar i WP.com, jämfört med WP.org. Jag skulle vilja påstå att WP.com passar åtminstone 90 % av alla enskilda bloggare.

 3. Känns som de gör bloggarna en tjänst. För spontant tänker jag ”oseriöst” när jag ser att ett blogginlägg jag hittat ligger hos kvällsblaskorna. Men det kanske bara är min subjektiva syn på de tidningarna som speglar av sig.

Kommentarer är stängda.