Lämnar FS Data, söker ny tjänst

Efter 6 år på FS Data är det nu dags för mig att söka en ny tjänst.

Mycket av det jag har gjort innan FS Data täcks in under ”Om mig” samt i min ”CV”. I detta inlägg vill jag kort försöka sammanfatta min tid på FS Data.

På FS Data har min titel/roll varit ”Marknadsansvarig”. Jag har hanterat företagets marknadsföring med fokus på webben. Det har inkluderat hemsidan, bloggen (430+ inlägg), sociala nätverk, annonser, kampanjer osv.

Jag har även hanterat mer traditionell marknadsföring såsom press och tidningsannonser samt fysiska marknadsaktiviteter. Ett av mina första initiativ var dock att avsluta all tidningsannonsering hos IDG, till förmån för (mer effektiva) annonser på nätet.

Min roll har varit fristående, med arbete på distans mot Helsingborg. De första fyra åren hade FS Data inget kontor i Stockholm, så jag byggde en fullt utrustad arbetsplats hemma. Har även arbetat på plats i Helsingborg vid flera tillfällen.

Mitt arbete gav inledningsvis tydliga resultat med en ny hemsida, uppdaterade tjänster och en allmänt mer positiv bild av FS Data. Vi samarbetade bra inom företaget, med regelbundna möten och aktiviteter. Det var en riktigt bra tid.

En av de saker som jag är mest nöjd med från FS Data är upplägget ”ett WordPress-vänligt webbhotell”. Vi översatte WooCommerce till svenska, sponsrade WordPress-aktiviteter och träffar, fick in en enkel/snabb/säker installation av WordPress i kontrollpanelen, skrev en massa användarguider och mer därtill.

Vid flera tillfällen har jag även föreläst om WordPress, från enkel användning till säkerhet, optimering och e-handel. Under några år arrangerade FS Data, i samarbete med några andra entusiaster, WordPress-träffar för nybörjare i Stockholm.

Jag har verkligen, verkligen uppskattat min tjänst och den roll som jag har haft på FS Data. Det är bra människor som arbetar här och jag önskar dem all lycka. Jag kommer att sakna dem (och kebaben i Helsingborg).

Min tid på FS Data sammanföll med småbarnsåren för mina döttrar (7 och 3 år). Företaget har varit förstående och tillmötesgående med att vi delat lika på föräldraledighet och VAB. Det är jag tacksam för.

Utöver min tjänst på FS Data så har jag även arbetat ideellt som webbmaster för Svenska Saabklubben sedan 2013. Mitt engagemang där har varit omfattande och utvecklat mina kunskaper om WordPress något enormt. Detta kommer jag täcka i ett separat inlägg i bloggen här framöver.

Jag söker nu aktivt en ny tjänst, så ni kan förvänta er ytterligare inlägg på detta tema här. Om ni vill kontakta mig så är jag tillgänglig på [email protected] eller 070-564 30 40.