Min p-skiva är smartare än din p-skiva

Spännande sak detta, en batteridriven p-skiva med accelerometer som automagiskt markerar ankomsttid. Batterierna ska räcka i ett år och den skiftar mellan sommar/vintertid av sig själv. Installerades på någon minut i vår Saab 9-3X idag. Recension följer vid nästa batteribyte.

Uppdatering 2017-11-10 – Batterierna räckte i ett år, med marginal. Den senaste veckan noterade jag att klockslaget varvades med ett meddelande, samt att en lampa blinkade rött. Så det blev ett första batteribyte idag (dubbla AAA-batterier).

Den automatiska p-skivan är tveklöst värd sitt pris. Att bara kunna parkera, utan att komma ihåg och krångla med en p-skiva, är guld värt. Särskilt i en bil med barn.

Denna p-skiva säljs nu på Clas Ohlson för 400 kr. Hälften av vad en p-bot kostar. Ett smart köp.

2 svar på ”Min p-skiva är smartare än din p-skiva”

 1. En god samarit kan ge dig lite extra parkeringstid genom att knuffa till bilen?

  Hur kan parkeringsvakterna lita på att enheten inte är manipulerad?
  Det hade lika gärna kunnat vara en klocka ställd en timme bakåt i tiden.

  Och nu har jag kollat på länken.

  Enligt deras reklam verkar den automatisk ställa fram sig, från 12:47 till 13:00.

  Den digitala displayen är känd bland gemene man för att automatiskt ändra vad den visar.

  • Tack för din kommentar, Peter. Jag testade din teori om att knuffa bilen för att ändra tiden, men det är stört omöjligt. Oavsett hur mycket man tar i. Det är mer troligt att larmet går än att tiden ändras.

   P-skivan ställer automatiskt fram tiden, i enlighet med svensk lagstiftning. Skivan är även godkänd i Sverige. I Danmark är dessa skivor väldigt populära och desto mer utvecklade (t ex med solceller), men jag valde specifikt denna p-skiva pga att den är godkänd här.

Kommentarer är stängda.