Rocka på, Tommy

Tommy K Johansson, en av de första – och ett tag den största – IT-bloggaren i Sverige har gått bort.

Jag kände inte Tommy. Vi var bekanta på nätet, vi hade kontakt under 15 år och de två sista åren arbetade vi med en ny hemsida åt honom. Men vi träffades aldrig.

Jag gillade Tommy. Vi har samma intressen i datorer och hårdrock. Jämngamla ungar. Vi hade rätt bra kontakt, särskilt via DM på Twitter. Vi hördes senast härom helgen.

Tommy var sjuk. Han hade Crohns sjukdom. Jag vet inget om den sjukdomen, men jag märkte att han emellanåt var väldigt medtagen. Han försvann liksom i perioder.

Jag försökte hjälpa Tommy. Hans server och blogg mådde inte så bra. Han hade inte tid eller ork att lösa det själv. Hans tema och funktioner fungerade inte med PHP 7, så jag satte upp ett nytt tema/funktioner som liknade det gamla. Tommy gillade det skarpt.

Vi skulle flytta hans blogg här inom kort, men vi kom aldrig så långt. Jag hoppas kunna hjälpa till att arkivera hans blogg nu istället.

Tommy var en vänlig och omtänksam människa. Han hjälpte hundratals, om inte tusentals, människor på nätet. Han är mig saknad. Tack för allt Tommy, rocka på!