Att skriva en CV

Det är egentligen inte svårt att skriva en CV. Jag har visserligen inte gjort det för min egen del på många, många år, men jag har hjälpt flera vänner med det och tagit det av åtskilliga hundratals CV:s och personliga brev under min tid på Loopia och Binero.

Det som däremot är svårt, när det gäller att skriva en CV, är att begränsa och fokusera det hela. Jag kan skriva hur mycket som helst om det jag har gjort, men det är ingen som orkar läsa en jättelång CV (tro mig, jag vet). Det viktigaste är att fånga mottagarens uppmärksamhet, att skapa ett intresse och att vara personlig (sticka ut).

Nu har jag gjort ett tappert försök till CV, som ni hittar här. Hissa/dissa den gärna.

3 svar på ”Att skriva en CV”

 1. Jag grinade illa när jag läste: Jag har: en ordentlig praktisk…

  Så får man ju inte göra egentligen. Inte förrän jag hade läst hela CV:n och skummade igenom den ännu en gång så märkte jag att du hade skrivit jag har, jag kan, jag vill. Då förstod jag bättre tanken bakom kolonet efter ”jag har”.
  För att undvika detta tycker jag att du åtminstone ska ha jag har, jag kan och jag vill i fet stil. Ännu bättre vore om du kunde ha någon slags punktlista eftersom det ju egentligen är en lista.

  Den kunde vara lite mer personligen också. ”Använder Mac” skulle man kunna ändra till ”För mig är det Mac som gäller” eller liknande, för lite mer personlighet.

  Personliga åsikter.

  John Paulie, Webbdesign24.se

 2. Otroligt bra kommentarer, tack för det. Blev nog lite för hemmablind med ”jag har, jag kan, jag vill”. Har uppdaterat min CV och det känns klart tydligare nu. Återigen, tack!

 3. Ser helt OK ut tycker jag! Jag vill önska dig lycka till, men jag tror knappast att du behöver det serru =)

  Hojta till om du inte lyckas ragga upp något nytt kneg….. jag kan nog ordna något flumjobb åt dig… t ex ”Acting commander of small fuzzy dust bunnies”.

  Skämt å sidor….. lycka till med framtiden och tack för ett bra jobb med Binero!

Kommentarer är stängda.