Loopia, Binero eller… ?

Det är rätt så lustigt, men jag har aldrig någonsin betalt för utrymme på ett webbhotell. Åtminstone aldrig ur egen ficka (jag har dock gjort det i ”studiesyfte”, på företagets bekostnad, hos ett flertal svenska webbhotell).

När jag lämnade Binero funderade jag över hur jag skulle lösa mitt behov av webbhotell. Även om jag skulle kunna vara kvar på Binero utan någon kostnad, eftersom jag fortfarande är en delägare där, så vill jag ändå flytta vidare.

Jag känner de flesta i webbhotellsbranschen här i Sverige. Att ordna ett nytt webbhotell billigt, eller kostnadsfritt, är egentligen inget problem. Men det samtidigt inte någon utmaning. Så ett annat svenskt webbhotell var aldrig ett alternativ för mig.

Det är ingen hemlighet att jag under en längre tid har använt Google Apps för e-posten till sulo.se. Från början var tanken att jag skulle testa det, ta reda på varför många pratar så varmt om det och se vad är så speciellt med det. Men efter ett tag så fastnade jag för det och vill nu inte lämna det.

Med e-posten löst saknades det bara en lösning för min hemsida. Och eftersom jag är en sucker för WordPress så föll valet av leverantör på den kommersiella varianten av WordPress, dvs WordPress.com.

Även om WordPress.com är baserad i USA så är hastigheten mot Sverige helt ok. Det är likaså möjligt att använda en egen domän, att köra vidare med Google Apps och att anpassa hemsidan/bloggen rätt så mycket. Dessutom finns det flera spännande funktioner på WordPress.com, som jag håller på att utforska nu.

4 svar på ”Loopia, Binero eller… ?”

  1. Hastigheten till Usa/hostgator.com hotell går snabbare att ladda än vissa hotell i Sverige för mig. Tex binero går enbart några hundradelar snabbare som man inte märker med ögat.

  2. Jag tycker man gott kan ha sina siter i utlandet, idag är laddningstiden så marginell att man knappt märker någon skillnad. Det är inte heller motiverad ur Googles synvinkel då du numera kan välja i GWT vilket land din domän riktar sig till.

    Jag har hostgator till mindre sidor och någon större och det fungerar mycket bra. Aldrig nertid (tskillnad från Loopia) och alltid snabb laddtid. Då har sidan ändå över 100 000 UB/månad (dock inga krävande applikationer).

    Så varför ska man betala överpriser i Sverige för hotell som inte håller måttet? Det enda jag inte vill ha hos utländska leverantörer det är domäner, för jag helt enkelt inte litar på dem.

  3. Jag rekommenderar fortfarande att man kör svenska sidor på svenska servrar, och engelskspråkiga så nära målgruppen, dvs. vanligtvis USA, som möjligt. Men visst är det så att det är små skillnader ibland, absolut. WordPress.com går exempelvis snabbt, och jag gissar att Media Temple klockar hyfsat den med.

    Däremot så är det nog så att man får gå till de lite större leverantörerna i USA för att få den vettiga hastigheten, mina konton på A Small Orange kunde gott gå lite snabbare härifrån…

  4. Den stora nackdelen med wordpress.com är ju att du inte får installera egna pluggar.

Kommentarer är stängda.