Mjukt eller styvt

Det finns stora problem här i världen. Och så finns det STORA problem här i världen.

Jag älskar mjölk. Det är min favoritdryck och jag dricker närmare en liter mjölk om dagen (eller mer, om det finns). Det ska vara riktig mjölk, inget utspätt trams (läs: mellanmjölk eller värre) och det ska avnjutas ur en ordentlig 1,5 liters förpackning (inga glas här inte).

Hur som helst.

Arla är det största mjölkmejeriet i Sverige. Men deras position är långt ifrån säker. Jag vill rent ut sagt påstå att den är hotad. Av deras egen snålhet och dumhet.

Milko är ett mindre mejeri, som ägs av dess medlemmar (mjölkbönderna). De satsar på närproducerad mjölk och andra snälla saker. Men viktigast av allt, de snålar inte.

Här har ni ett bildbevis – ett mjölkpaket (Tetra Rex) från Arla och ett mjölkpaket (Elopak Pure-Pak) från Milko. Ser ni öppningen i respektive paket? Arlas paket är mjukt och dåligt ihopsatt, Milkos paket är styvt och stabilt.

Arla vs Milko

Om du väljer mellan dessa två, visa då att du inte accepterar så här STORA problem.

8 svar på ”Mjukt eller styvt”

 1. Varför inte publicera hela inläggen i RSS-feeden? Behöver du besök till sidan eller vill du bli läst?

  • Jag satt och labbade med inställningarna för min blogg igår, därav detta. Inte omöjligt att jag återställer det. Varför kommenterar du under ett falskt namn då?

 2. Och här tyckte jag att jag var lite udda som bloggade om den döda kängurun.

  Men är inte Arla en ekonomisk förening som också ägs av bönderna?

  Jag växte upp i Dalarna med milkomjölk. De har alltid kört med ordentliga förpackningar, även för en liter. Där var skillnaden enorm även om Milko nu verkar ha övergått till att köra samma typ av skitförpackning som Arla.

 3. Jag skulle vilja inflika att det är långt ifrån självklart att man ska publisera hela sina inlägg i sin RSS och det finns många fler anledningar än att öka trafiken på hemsidan.

  Jag föredrar en liten ingress i mina rss flöden och sen öppnar jag upp dom som jag verkligen vill läsa. När man följer ett par hundra bloggar så blir det ganska krävande att ladda ner alla inlägg in sin fullhet med bilder och allt.

  Jag föredrar ingresser i feeden men smaken är ju som baken….

 4. Född och uppvuxen strax norr om Stockholm så har jag aldrig förstått mig på mjölkföpackningarna där. Sen när jag väl landade i Dalarna och drack ur Milko mjölkförpackningar så blev det en fullträff. Rätt skönt att vi har dessa bra och stabila förpackningar även här nere i Skåne 😉

 5. Där ser man, Arlas paket kan vara jobbiga att få upp ibland och ”flisas” sönder p g a att de är så ”pappriga” i öppningen. Finns det Milko på min Ica, måste kolla upp det, så byter jag.

  Fullängds-RSS. Det finns inget bättre. =)

 6. Om herr Sulo nån gång kommer att besöka västra delen av götaland så kan Falköping Mejeri’s mjölk rekommenderas.

 7. Det är väl ingen nyhet att Arla har dåliga mjölkförpackningar. Att det handlade om kvalitén och inte om modellen var dock nytt för mig.
  Här där jag bor har vi Milko och vi har alltid haft den vettiga modellen. Finns det nån som kan säga något positivt om Arla-modellen?

  Jag vill också ha hela inlägget i RSS.

Kommentarer är stängda.