Öppenhet istheshit

closed_sign

Öppenhet är bra, riktigt riktigt bra. En som fattar det och som öppet har berättat om det första året för en nystartad verksamhet är Jonny Elofsson.

Verksamheten ifråga är en hemsida som heter namnlista.se. Det första året var en berg-och-dalbana, med både en sänkt databasserver, en kraftig ökning av besökare och intressanta lärdomar om annonsintäkter.

Det kan tyckas att det här är rätt så trivialt och självklart, men det är det inte.

Jonny har flera kollegor inom samma affärsområde och hans öppenhet kan givetvis utnyttjas av dessa (eller andra helt nya aktörer). Det här är det vanligaste argumentet mot öppenhet, man vågar helt enkelt inte blotta sig i rädsla för sina konkurrenter (ett ord jag vanligtvis aldrig använder).

Men fördelarna med öppenheten är både fler och större.

Först och främst delar han med sig av sin erfarenhet och kunskap, vilket blir en positiv egenskap som tilldelas honom och hans verksamhet. Hans besökare, kunder och bekantskapskrets gillar honom ännu mer för det.

Sen öppnar han en dialog, som både kan ta plats i kommentarerna på hans blogg och på andra sätt. Dialogen leder i sin tur till ökad insikt, både för honom och övriga parter i dialogen.

Detta kan i sin tur inspirera fler personer och företag till att göra detsamma, med sina egna verksamheter. Sist men inte minst så leder det även till marknadsföring av honom och hans verksamhet. Det här inlägget är ett bra exempel på det. 😉

Öppenhet har många fördelar utöver detta. Med nuvarande konjunktur och affärsklimat är de öppna människorna och företagen de stora vinnarna. Om du bara kan satsa på en sak, satsa då öppenhet.

open_sign

6 svar på ”Öppenhet istheshit”

  1. Grymt och tack för det trevliga blogginlägget! Mer öppenhet utlovas under året. 😉

    Undrar varför jag inte fått någon pingback från dig till min bloggpost?

  2. WP.com är helknasigt när det gäller pingbacks. Jag längtar härifrån.

  3. Aha ok. Drygt alltså, det är ju rätt nödvändigt för att vara med i sfären.

Kommentarer är stängda.