Arbete hemma

De senaste dagarna har jag inte varit så uppkopplad. Jag har arbetat hemma.

Vår öppna spis, för ett par dagar sedanVår öppna spis, idag

Vi bor sedan lite mer än ett halvår tillbaka i ett rött litet hus med vita knutar ute på Värmdö, ungefär 30 minuter från Stockholm. Huset är en gammal sommarstuga på 60 kvm, med en tomt på över 2 000 kvm. Det är ett drömhus på många sätt och den första plats som jag känner är mitt hem, på riktigt, sedan jag flyttade hemifrån.

Det är likaså ett enormt renoveringsobjekt.

Den första dagen vi flyttade in gick pumpen till vår brunn sönder. Sedan dess har vi vintersäkrat vattnet (grävt upp halva tomten, dragit nytt vatten och installerat ny brunn), isolerat taket, lagt nytt innertak, rivit ner en vägg och byggt upp en ny vägg, målat innertak och väggar i vardagsrum och kök, byggt ett helt nytt kök, fällt tre stora björkar (och huggit ner dem till ved) och en himla massa andra roliga saker.

Om vår ursprungliga tidsuppskattning hade stämt så hade vi varit klara med renoveringen nu. Men som med alla byggprojekt så tar det alltid längre tid än planerat. Nu är vi praktiskt taget klara med vardagsrummet och köket, med enbart två sovrum och en hall kvar. Det lär vara klart till sommaren.

Sen kommer trädgården och allt annat (en båt, nytt tak, solceller, veranda osv osv).

Ett eget hus, med allt det innebär, är underbart. Oavsett om man möter framgångar eller motgångar så gör man det av egen kraft (eller som ett par/familj). Det är på många sätt detsamma som att vara egen företagare. Jag gillar verkligen att arbeta hemma.

4 svar på ”Arbete hemma”

  1. Jag köpte också nyss ett litet hus, och jag vet hur det går med tidsplaner och renovering. Ett tips ta mycket ”före-bilder” riktigt skoj att ha

  2. Hear hear. Fast jag orkade inte med ett renoveringsobjekt så jag köpte ett ”färdigt”, dvs. bara småtrams att fixa.

  3. Ja, före och efter-bilder är guld. Särskilt när det går trögt framåt 🙂

  4. Har sett bilder på huset tidigare, tror du postat här i bloggen, och det såg riktigt mysigt ut. Skönt också med lite pyssel för att komma bort från skärmen emellanåt.

Kommentarer är stängda.