Lived po lanned

Om man bor i stan så tappar man lättare håret. Ja, åtminstone om man ska tro på en vetenskaplig undersökning som bl a professor Mike Philpott (och ett gäng andra akademiker) står bakom.

Alla vet vi att hårväxten, eller avsaknaden därav, till stor del (95 %) styrs av ärftliga faktorer, både hos män och kvinnor. Och den främsta påverkan kommer inte från din far, utan från din mor. Men till detta påverkar även föroreningar och rökning hårväxten.

I en omgivning med dålig luft finns det nämligen en massa carcinogener och toxiner, som går rakt in i huden, och dessa har en allvarligt negativ effekt på din hårväxt. Ett miljöombyte kan helt enkelt vara att rekommendera, om du vill behålla håret.

Personligen börjar jag märka av lite tunnare hårväxt, med högre hårfästen. Det är lite bittert, med tanke på att jag nästan hade afro tidigare, men ändå inte så oroväckande. Nu när jag bor ute på vischan, som många skrattar åt, kommer mitt hår att återfå sin potens. Sen får vi se vem som skrattar.

Låter det här som kvalificerat skitsnack? Låt mig få övertyga dig med en liten bild.

gert_peps