Mitt liv som telefonförsäljare

Jag känner mig helt mossig i huvudet. Har spenderat större delen av dagen med min mobiltelefon, i jakt på partners och kunder. Det har varit lärorikt på många sätt.

blindfoldedEftersom mitt nya projekt/anställning än så länge är hemligt så har jag varit lite kryptisk (utan att ljuga) när de frågat vilket företag jag ringer från, syftet med det hela osv. Och eftersom jag har fiskat uppgifter om befattningshavare på större företag så har det varit lite som att ringa för ett TM-företag.

Överlag så har jag blivit vänligt bemött och fått den information jag efterfrågat. Men i vissa fall så har bemötandet varit direkt vidrigt och odrägligt, trots att jag var tydlig om att det inte handlat om någon försäljning utan enbart en undersökande verksamhet (vilket är fallet).

Det här har fått mig att fundera en del.

Jag har själv haft rätt så svårt för telefonförsäljare ibland. Särskilt de som bara kör på, utan vett att fråga om jag har tid för ett samtal. Men jag har aldrig avhyst en person på ett otrevligt sätt. Det är trots allt många gånger inte deras ”fel” att de ringer (de har inte skrivit manuset eller definierat ersättningsnivåerna).

Dagens äventyr har lärt mig två saker: 1) telefonförsäljning/undersökning är inte enkelt, men det kan vara riktigt roligt och 2) att vara otrevlig i telefon är dumt, riktigt dumt.

Mina samtal gav en positiv utdelning till 90 %. Dessa kommer jag förvalta och följa upp ordentligt. Resterande 10 % däremot, de kommer sannolikt att hängas ut och sågas ordentligt vid fotknölarna.

1 svar på ”Mitt liv som telefonförsäljare”

  1. Men inte e jag avis på ditt jobb t yvärr-

Kommentarer är stängda.