Förhandsgranskningen dödad

Om det är något jag har stört mig på, under min tid här på WordPress.com, så är det den automagiska funktionen för förhandsgranskningar av länkar. Av kommentarer, meddelanden och samtal från läsare av min blogg så är jag inte ensam om det.

Eftersom jag avskyr och undviker denna funktion så har jag inte granskat den närmare. Förrän idag. Och då såg jag att det minsann är möjligt att stänga av förhandsgranskningen.

Om man använder WordPress.com (som bloggare) så stänger man av funktionen under ”Utseende” > ”Extras”. Där bockar man bara ur ”Enable Snap Shots on this blog” så försvinner eländet.

Det går även att stänga av funktionen som besökare. Håll bara musen över en länk, så att förhandsgranskningen öppnas, klicka på kugghjulet (allra högst upp) och välj att stänga av funktionen (det går att göra det globalt).

Nu har jag gjort mitt för att glädja 500 pers idag. Hörde jag någon säga hurra!? 😉

8 svar på ”Förhandsgranskningen dödad”

 1. Underbart! Har också stört mig på det där som tusan. Tack och HURRA! =)

 2. Härligt! När ska du hitta funktionen för att visa hela inlägg i rss:en? =)

  • Det är ett medvetet val att inte visa inläggen helt i RSS-flödet. Jag lägger ner mycket tid och energi på att mina inlägg ska se bra ut i min bloggdesign. Det arbetet är bortkastat om jag lägger ut inläggen hur som helst.

   • Ett ganska dåligt argument faktiskt, Jonathan. RSS tycker jag gör det enklare att läsa inläggen med tex mobilen.
    Valfriheten att läsa inläggen tillsammans med din bloggdesign finns ju även om du publicerar hela inläggen i RSS:en.

    Dock så står jag helt bakom din frihet att själv välja hur du publicerar det du skriver. Att få läsa dina inlägg är ju ingen rättighet 🙂
    Men samtidigt kan man fråga sig vad som är viktigast för dig, att få läsarna till din sida eller att få läsarna att läsa det du skriver om.

    • Eller att att min textfascistiska sida blir tillfredställd. Glöm inte det 😉

Kommentarer är stängda.