Jag har börjat knarka

Och skriva inlägg med rubriker i kvällstidningsstuk. 😉

Mitt nya knark

Skämt åsido, jag har faktiskt börjat knapra piller. Loratadin Sandoz för att vara lite mer exakt. Det är inte bara piller mot pollen, det är en mindre revolution för mig.

Jag avskyr nämligen allt vad kemiska droger, läkemedel och liknande heter. Oavsett hur sjuk jag är så äter jag inte piller. Inte ens mot huvudvärk. Jag kan räkna antalet piller som jag har satt i mig de senaste 10 åren på en hand. Om det inte vore för min fästmö så skulle jag inte käka detta.

Att jag är så pass anti när det gäller piller beror förmodligen på min kristna uppväxt. Istället för piller fick vi förbön. Och vaniljglass hjälper vid förkylningar (jag kör med det fortfarande). Att min farmor och farsa hade/har en massa krämpor, med tillhörande piller, har även varit ett avskräckande exempel.

Loratadin Sandoz är förvisso billigt (30 tabletter för 40 kr, till skillnad från Clarytin som innehåller samma skit och kostar typ 100 kr mer), men jag är fortfarande inte övertygad. Om de hjälper är för tidigt att säga. Är så fallet kommer jag dessutom leta efter naturliga alternativ.

Kemiskt knark är inte min grej.

4 svar på ”Jag har börjat knarka”

  1. Heh, jag delar helt din åsitk om piller. 🙂 Även min flickvän tjajtade på mig om allergitabletter, så jag kröp till korset i helgen och köpte Loratadin ratiopharm, och tro det eller ej.. det hjälpte faktiskt. Dessutom sägs det att om man börjar ta dem direkt när man känner av sina allergibesvär så klarar man sig bättre utan piller under resten av sommaren. Så det blir nog bra.

  2. Känner igen mig. Det skall göra jävligt ont någonstans innan jag trycker i mig kemiska substanser. Dricker å andra sidan inte alkohol heller. Egenproducerade endorfiner är min grej 🙂

  3. När jag gick till ett apotek på Zanzibar för att köpa salva blev det ingen salva. Apotekaren gjorde en diagnos direkt på plats och sa att jag skulle äta ett piller en dag och ett annat piller en annan dag. Jag petade hål på blåsorna och doppade handen i havet, ett par dagar senare var eksemen borta.

Kommentarer är stängda.