Bortskänkes: spelbloggen.se

Ni kanske minns att jag har haft rätt så stora planer för spelbloggen.se. Det skulle förvisso fortfarande vara möjligt att förverkliga dessa idéer, men jag känner inte att jag har den tid som krävs för det. Jag vill istället fokusera på Reklamfritt.se och min egen (småhemliga) affärsidé.

Jag har därför funderat en del kring vad jag ska göra med domänen spelbloggen.se.

Det är nämligen en väldigt bra och värdefull domän, som jag säkert skulle kunna få ett femsiffrigt belopp för. Jag köpte den själv för flera tusen för ett par år sedan och en större slant skulle inte sitta helt fel (med tanke på vårt kommande tillskott).

Men det känns ändå inte riktigt bra.

sellout

Oavsett hur mycket pengar jag kan tjäna på spelbloggen.se så tar det mig emot att sälja den. Jag har alltid tyckt att det är fel att sälja domäner i andrahand. I en perfekt värld skulle det inte finnas en andrahandsmarknad för domäner, i en perfekt värld skulle alla domäner fylla ett syfte (istället för en domänspekulants portfölj).

Detta oavsett hur rumsrena domänpundarna är idag. 😉

Nej, någon försäljning kommer det inte bli tal om. Jag vill istället att denna domän ska användas ordentligt, att den kommer till nytta och skapar ett värde för dess ägare och användare. Därför kommer jag nu att skänka bort spelbloggen.se.

Är du sugen på att ta över spelbloggen.se?

Då vill jag att du skriver en kommentar till detta inlägg, där du berättar vad du vill göra med domänen. Den som kommer med det bästa förslaget (i mina ögon) får domänen. Rent konkret innebär det att jag delegerar om domänen för att därefter, om ungefär ett år, överlåta domänen (förutsatt att den hanteras väl).

Vad du vill göra med domänen spelar ingen roll, så länge jag kan se att det finns en ordentlig tanke bakom det. Om det handlar om tevespel eller inte spelar ingen roll, det kan lika gärna vara en blogg om t ex poker, stryktipset eller något annat.

Huvudsaken är som sagt att domänen kommer till nytta.

Domänen kommer att förlängas med ett år inom kort, så jag har inte bråttom med att hitta en ny ägare. När rätt förslag kommer in så delegerar jag om domänen enligt överenskommelse, samt berättar om det här i min blogg.

Om domänen inte sköts enligt överenskommelse så kan jag delegera om den (givetvis först efter en dialog). När domänen sedan överlåts så får den nya ägaren stå för överlåtelseavgiften. Men det är som sagt en bråkdel av domänens värde.

Må bästa förslag vinna nu.

10 svar på ”Bortskänkes: spelbloggen.se”

 1. Hoho, låter kanske som något för mig?

  Jag driver bloggen Xboxflickan.se sedan två år tillbaka men har känt ett tag att det börjar bli dags att bredda den. Egentligen täcker jag redan rätt många andra områden än just xbox, och jag är rädd att namnet skrämmer bort folk som kanske inte har en xbox. Så en ny domän skulle ju sitta fint.

  Det är inte särskilt mycket av en nyhetsblogg och lär inte bli det heller. För mig handlar bloggandet om personliga reflektioner och tankar, men framför allt vill jag hjälpa till att främja spelandet bland tjejer. Dels få fler tjejer intresserade men också se till att det blir mer socialt accepterat att spela även bland tjejer. Jag har kört lite tjejkväller över Xbox Live och försöker nu planera att flytta ut tjejkvällarna utanför internet.

  Kika gärna in på bloggen och se vad du tycker: http://xboxflickan.se
  Det finns en hel del jag vill göra med den, både designmässigt och innehållsmässigt så din domän lär hamna i goda händer om den hamnar hos mig ^__^

  /angelica

  • Det är ingen dum idé. Jag känner till xboxflickan.se sedan tidigare och syftet med att samla tjejer som spelar är väldigt bra. Får fundera lite på det och invänta ytterligare kommentarer. Tack ska du ha.

 2. Vilken serios agare skulle vilja lagga tid och pengar pa att bygga upp en tjanst pa en doman som du kan ta tillbaka om du bedommer att den inte hanterats val ? Svart att se att seriosa personer med bra ideer skulle stalla upp pa ett sant upplagg.

  • Transparens är nyckelordet här. Jag kommer, som vanligt, att vara väldigt öppen och tydlig vad det gäller spelbloggen.se, både gentemot alla besökare och den nya ägaren till domänen. Dessutom är jag en synnerligen snäll person innerst inne 😉

 3. Startar ett nätverk av sidor som erbjuder bloggar med en viss nisch. I detta nätverk kommer det ingå domäner för mode, resor, barn, fritid, sport mm. Spel skulle passa verkligen in här!

 4. ett rimligt alternativ är att sälja domänen till högstbjudande, ta en liten slant för besväret med försäljningen och sedan donera pengarna till ngt du gillar själv. kan inte tänka mig att du kommer hitta ngn ny ägare som skulle ge dig lika mycket tillfredställelse.

 5. Det är ingen hemlighet att jag tycker att Spelsverige har snöat in sig på spelsidestänket från förr, något jag som bekant var med och cementerade med främst TVspel.nu (Kong var ju trots allt ett konstant experiment fram till Umit-numera-något-annat kom in och gjorde Gameplayer-skinn av den). Bloggpublicering är nyckelordet, jag kommer ofta dragandes med det.

  Hur långt man (läs: jag) kan och vill dra en sajt på spelbloggen.se är svårt att säga så här på rak arm, i sommarvärmen. Klart är i alla fall att det är klokt att tänka lite utanför boxen här, tänka ”spel” lite större, speciellt nu när plattformarna blir allt mer flexibla. Det handlar inte bara om att iPhonen plötsligt är en bärbar spelkonsol, eller att mobiltelefonen kan lira lite spel, det handlar om att synen till spelande förändras. Visst kommer vi spela på WiiWii, Xbox 720 och PlayStation4, men vi kommer göra det på så många andra sätt och vis med.

  Mobilen. Webbläsaren. Framtida gadgets och gizmos. På soffbordet.

  Spel förändras, och kommer fortsätta förändras. Samtidigt blir det en mer aktad kulturform med en levande indiekultur. Just nu och framåt är spännande.

  Det vill jag fånga.

  Och hundra tusen läsare i månaden.

 6. Hejsan!

  Jag ska göra ett försök att presentera min idé och vad jag hade gjort med domänen. Det är inte förrän nu när jag är arbetslös som jag kunnat ta tag i de små projekt som varit på tröskeln. Ett stort IT-intresse har gjort mig helt hooked på datorer och dess möjligheter. Jag har tidigare startat upp diverse sidor inom dating, xhtml med mera, men inget har fallit inom mitt största intresse – nämligen spel.

  Dagligen har jag besökt Loopia för att försöka knappa fram en bra kombination till en spelsida, men de flesta är redan upptagna, åtminstone om man snackar relevanta toppdomäner. Det har fått mig att tappa motivationen. Jag är en person som har lättare att utveckla ett projekt utefter valet av domännamn.

  Du skriver att det inte spelar dig någon roll om innehållet, så länge det faller inom ramarna för ”spel”. Med det sagt så är det många tankar som flyger genom huvudet. Med Spelbloggen.se skulle jag nog lägga upp en intressant nyhetssida, där läsarna har möjligheter att lägga upp egna recensioner, sneakpeaks, videos med mera (moderation av inlägg först, of course). Nyheter kring hårdvara skulle också höra till en stor del av innehållet – man vill ju hålla sig up to date.

  Och så det lilla men naggande goda tillägget på sidan – Något som jag saknar hos många spelsidor idag är information för och om mobila spel. Dyker det upp ett riktigt bra sådant, så vill jag kunna skriva om det. De glöms ofta bort.

  Nu har du visserligen fått många bra idéer av tidigare skribenter redan, men jag hoppas du överväger denna också. 🙂

 7. Hej Jonathan,

  Jag jobbar på Soluangroup.se som är en större spelare inom nyheter på pokermarknaden. Vi har på http://www.poker.se/wsop2009/6686/ bl. a live rapportering från PokerVM i Las Vegas just nu.

  Hur som helst, inom företaget finns det riktigt många duktiga skribenter. Alla med bakgrund inom online spel, såsom poker, bingo och trav. Skulle därför vara kul att göra en informell spelrelaterad blogg, där våra skribenter kan rapportera vad som händer bakom kulisserna på Poker.se och andra webbplatser i gruppen. För något händer det nästan alltid..

 8. Nu vet jag inte om jag är för sent ute, men jag har en liten idé.

  Jag har nämligen filat på utformningen och tekniken en på en webbsida som skulle fungera som en samlingspunkt för alla tv-spelsbloggar i Sverige. Bloggarna är idag väldigt utspridda och med väldigt lite kontakt med varandra. Och det är väldigt tråkigt då det finns riktigt bra spelbloggar som nästan inte har några läsare eller kännedom alls.

  Det skulle jag vilja ändra på genom att göra en sida där personer med spelbloggar kan lägga in sin rss-ström och få sina uppdateringar visade på första sidan på webbsidan (tänk dig sweetcron). Där ska man sedan kunna sortera via taggar, söka efter innehåll och hitta alla bloggar som finns i tillagda.

  Sidan skulle bli ett härligt virrvarr av uppdateringar och inlägg som handlar om tv-spel, kanske en personlig reflektion från en blogg och en recension från en annan.

  Tror att det skulle uppskattas bland mindre och större spelbloggar. En mötesplats som skapar en starkare bloggkultur för spelsverige.

  Så kortfattat är min idé ett bloggregister över spelbloggar där de senaste uppdateringarna från de registrerade bloggarna syns.

  Grymt initiativ 🙂

Kommentarer är stängda.