Vad hände med spelbloggen.se?

För lite mer än en månad sedan var jag, som bekant, med på 24hbc. Mitt projekt där var spelbloggen.se.

spelbloggen_scrn

Tanken med spelbloggen.se var att skapa en öppen blogg om data- och tvspel, av och för spelare. Alla skulle få uttrycka sig fritt där de som bidrog skulle även belönas på olika sätt. Ju mer innehåll, desto mer relevant kopplade annonser. Allt toppat med samarbeten med andra data- och tvspelsaktörer.

Från början satte jag upp det hela i WPMU (med Buddypress), men halvvägs genom de 24 timmarna så var jag tvungen att byta till WordPress (WPMU splittrade bloggen för mycket). Sidan lanserades i tid, om än med ett sparsamt innehåll och begränsade funktioner.

Men den lösning jag hade för hanteringen av sidan, en VPS från Slicehost, klarade inte riktigt av att hantera allt. Det är inte omöjligt att jag satte upp något fel, oavsett vad så har sidan knappt fungerat (pga minnesläckage).

Det blev game over helt enkelt.

Spelbloggen.se är ett projekt som jag fortfarande tror på väldigt mycket. Men jag har dessvärre ingen tid för det i dagsläget. Jag kommer förverkliga sidan men när det sker, det vet jag inte.

Och ja, om du vill engagera dig i det här projektet så är jag öppen för förslag. 😉

4 svar på ”Vad hände med spelbloggen.se?”

  1. Jag tror helt klart på konceptet – till viss del. Du måste ha i åtanke att det är mycket stor konkurrens inom just spelbranschen. Finns en drös svenska spelsajter även om många av dem är anonyma. Sedan finns det sajter på engelska som även når svensk publik.

    Du kommer aldrig lyckas med spelbloggen.se om du endast tänker köra med en öppen blogg. Nu ska man ha streamade speltrailers, screenshots, game cheats, community, prisjämförelser osv. om man vill nå någon större målgrupp än de där 500 unika besökarna som nischade spelbloggar brukar ha.

    TDH.se har väl haft 10 olika spelbloggar – känns det som – och alla har ju dött/återuppstått med nytt namn, ny redaktion. Så ha inte för stora tankar om spelbloggen.se, det är svårt. Har haft en tidigare spelsajt (swegamers.se) som gick i graven.

    Nu för tiden sysslar jag med Nya GoPlay och om du vill veta lite mer är det ju bara att dra iväg ett mail.

Kommentarer är stängda.