Från Comwired till Dynect

När jag vaknade i morse så märkte jag att sulo.se inte fungerade. Efter en snabb felsökning insåg jag att felet låg hos min DNS-leverantör Comwired. De hade missat en så grundläggande sak som att förnya sin egen domän.

Comwired.com fuckar sulo.se

Jag gillar egentligen Comwired. Dom erbjuder DNS-hantering on-the-go, där man bara betalar för det man använder, när man använder det. Deras gränssnitt är smidigt, möjligheterna många och priset är rimligt.

Om det inte vore för att jag betalar för deras tjänst, att det inte är första gången de strular, samt att de ljuger om vad som är fel så hade jag kunnat acceptera denna fadäs. Mitt tålamod brukar vara stort, särskilt då jag vet hur teknik kan strula. Men nu är måttet rågat och bägaren fylld.

Jag har istället skaffat mig ett konto hos Dynect. Det är likaså en DNS-leverantör, men av en helt annan kaliber. Dynect är en del av Dynamic Network Services (där även DynDNS ingår) och deras DNS-nätverk har haft 100 % upptid sedan 2001.

Sen skadar det inte att Dynect & C:o använder öppen källkod (FreeBSD + Bind), har geografiskt fördelade DNS-servrar och arbetar med saker såsom IPv6 och DNSSEC. DNS-nördporr helt enkelt.

Men smakar det så kostar det. Deras minsta konto ligger på $95/månad.

Just nu håller jag på att peka om sulo.se till Dynect. Eftersom allt är ordentligt uppsatt så ska det inte märkas (strulet med Comwired kan dock göra att sulo.se inte funkar ordentligt idag).

Det mest intressanta med flytten blir att se om svarstiderna för DNS-frågorna förbättras. För om det är någonstans millisekunder räknas på nätet så är det på DNS-nivå.

Kommentarer är stängda.