Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/nhii.php/nhii.php:76) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/xrvq.php/xrvq.php on line 75
Slaget om Storbritannien - Jonathan Sulo

Slaget om Storbritannien

När jag vaknade i morse hade jag ”Rule Britannia” på hjärnan. Det var synnerligen lämpligt, eftersom Barclays Premier League inleds idag. Efter 2 månaders uppehåll drar världens bästa fotbollsliga igång igen. Och mycket har hänt sedan förra säsongen.

Ligans senaste vinnare, Manchester United, har tappat sitt anfall (Ronaldo och Tevez), medan lillebror Manchester City har spenderat arslet av sig och fått ihop ett fotbollslag enbart bestående av anfallare.

Arsenal har tappat Touré (en av deras mesta och bästa mittfältsspelare) och Adebayor (ingen större förlust). Chelsea är rätt så oförändrat, men de har en ny tränare. Anchelotti ledde AC Milan med framgång, frågan är hur snabbt han kommer in i matchen.

Och sen har vi Liverpool. Kära, röda, stolta Liverpool FC.

Xabi Alonso och Sami Hyypiä har lämnat Liverpool under uppehållet. Det är två tunga namn, som ersatts av Alberto Aquilani och Glen Johnson (två väldigt skickliga och lovande spelare). I övrigt är laget praktiskt taget detsamma som föregående säsong.

Det som kommer avgöra säsongen för Liverpool är dock två andra spelare – Steven Gerrard och Fernando Torres.

Världens bästa mittfältsspelare och världens bästa anfallsspelare.

Varje klubb spelar 38 matcher/säsong i Premier League. Förra säsongen spelade dessa två herrar 27 matcher tillsammans från start (att det inte blev fler berodde på skador). Under 27 matcher gjorde Gerrard och Torres 30 mål tillsammans (41 mål med övriga spelare inräknade).

Jag håller tummarna och hoppas på en skadefri säsong för Gerrard och Torres. Med deras kompetens och skicklighet, i kombination med Liverpools otroliga lagmaskin (mentalitet, uppbyggnad, strategi osv), kommer bucklan äntligen att hamna i rätt händer.

Så här tippar jag utgången av Premier League 08/09:

1. Liverpool
2. Chelsea
3. Manchester United
4. Arsenal
5. Manchester City

Höjdpunkten från förra säsongen var förövrigt Liverpools utklassning av Manchester United, med 4-1. Lördagen den 14:e mars 2009 såg det ut ganska så exakt så här hemma hos oss (Kjette till vänster och jag till höger):

Kommentarer är stängda.