Spam från Svenska Domäner AB

Google brukar vanligtvis vara otroligt duktiga på att stoppa skräppost, eller spam, från att nå min inkorg. Av alla de spamskydd jag har testat genom åren (och det är bra många) så är de i en klass för sig. Men av någon outgrundlig anledning lyckades följande meddelande ändå komma igenom.

Spam från Svenska Domäner

Det är Svenska Domäner AB som har skickat ut detta. Inte nog med att det är helt oönskat från min sida, utan någon tidigare relation oss emellan, det är även missvisande (pris angivet exkl. moms) och hutlöst (man kan registrera .com domäner hos andra företag för halva det priset).

Svenska Domäner AB är dessutom en registrar till .SE (men inte medlem i Registrars.se).

Det här gjorde mig lite sur. Ja, det var faktiskt så pass att jag anmälde dem till Konsumentverket. Det var första gången någonsin för min del och jag blev glatt överraskad över hur enkelt det var.

När man gör en anmälan så fyller man bara i ett formulär på tre sidor, samt skickar över en kopia på e-postmeddelandet. Det tog mig inte många minuter.

Om du också har fått spam från Svenska Domäner AB, gör då en anmälan. Konsumentverket agerar inte på enskilda anmälningar, men om de får in flera anmälningar av samma företag så börjar saker hända.

Och när ska man anmäla oönskad e-postreklam?

Jo, om det skickas till dig som privatperson, utan att du har begärt det eller har någon tidigare relation till företaget (t ex är kund hos dem). Det är givetvis även en fördel om avsändaren är ett svenskt företag.

Uppdaterat: idag (11/9) fick jag ännu mer spam från Svenska Domäner AB.

Mer spam från Svenska Domäner AB

Nu vill de sälja hutlöst dyra SSL-certifikat till mig. Det enda de fick var ytterligare en anmälan hos Konsumentverket.

Har du också fått spam från Svenska Domäner AB?

 1. Kommentera det här inlägget.

  Ju fler vi är, desto större chans att vi kan stoppa dem. Det finns flera sätt att stoppa käppar i hjulet på deras verksamhet.

 2. Anmäl dem till Konsumentverket.

  Det tar som sagt inte mer än ett par minuter. Jag kommer att kontakta Konsumentverket om detta, för att se till att det följs upp ordentligt.

15 svar på ”Spam från Svenska Domäner AB”

 1. Spännande, rapportera gärna hur det går.

 2. Synd att Konsumentverket la ner allt som hade med spam-bekämpning att göra när de tvångsförflyttades till Karlstad för en massa år sen. Innan dess var de lite mer på alerten.

  Men du skulle ju kunna ringa dem om ett par veckor och fråga om de behandlat din anmälan…

 3. Bra initiativ!

 4. Hej Jonathan! Tänk va arg man blir varje gång man får spam!

  Det är olagligt i Sverige att skicka spam(Det finns i lagen) MEN, och då menar jag MEN: det är inte straffbart.

  De går inte o göra något mot spammare i Sverige mer än att hänga ut dom! Galet

 5. Antar att du kollat upp bolaget, verkar som personen bakom bolaget har flera halvskumma bolag på sitt samvete.
  Just Svenska domäner AB verkar gå väldigt dåligt så de kanske är ute och tjäna lite snabba pengar.
  Hoppas att dina anmälningar leder någonstans.

 6. Jag har fått spam från dem på den MediaCreeper-dedikerade adressen som aldrig använts till annat än att ta emot och svara på frågor ang. MediaCreeper — den borde inte finnas med någonstans.
  Så jag följde exemplet och anmälde detta till Konsumentverket. Ett eventuella kommande mail från dem får samma behandling.

  • PEST!

   Vårt spamfilter som är egenutvecklat klarar ~99% av alla utländska spam men dom svenska är väääääldigt svåra att urskilja från ett legitimt utskick. Någon med lite extratid borde skapa ett svenskt http://www.spamhaus.org/

   Jag kan sponsra med hårdvara 🙂

 7. Fick också idag och rapporterade in till kons-verket + att jag skickade ett asspydigt mail tillbaks.

  • Bra där! Det verkar som vi är rätt så många nu, som har fått spam från Svenska Domäner AB. Jag ska kontakta Konsumentverket denna vecka och se vad de kommer göra åt detta. Personligen är jag uppe i 4 st spammail från Svenska Domäner nu.

 8. Vi borde göra någonslags RBL för alla dessa ”nästan” spammare som numera fyller våra inboxar. Korkade PC-företag, konferensanordnare, restauranger, USB-minnesleverantörer och fan och hans moster som gått på niten att köpa ett epostmarknadsföringssystem och skicka reklam till generiska adresser info@… m fl.

  ”Men det är ju bara att klicka på länken i vårt email, fylla i din adress och välja att du inte vill ha mer post ifrån oss?”

  ”Jag vill inte göra det, din dumknullade jävel, du ska ge fan i att skicka ut reklam om värmepumpar och uppblåsbara gummibåtar till folk vars kontor ligger 65 mil ifrån er och vars verksamhet inte över huvud taget på något sätt skulle ens i din vildaste fantasi kunna ha någon som helst nytta av en jävla värmepump eller gummibåt, som inte heller velat leverera eftersom vi finns 65 mil från ditt kontor.”

Kommentarer är stängda.