En miljövänligare Carlsberg

Carlsberg SifoLite tidigare i år, eller ganska så exakt vid 18-tiden den 20:e februari, var jag ute och traskade på stan i lugnan ro (på väg till Gameshop för att köpa ett tevespel).

Då kommer en man helt plötsligt fram till mig, ur folkmassan på Drottninggatan.

Han frågar om jag har en stund över och utan att reflektera över situationen följde jag med honom in på ett café och vidare ner i en mörk källare. Där ställdes jag ordentligt till svars…

Carlsberg Sifo

Carlsberg genomförde nämligen en undersökning, eftersom de funderade på att lansera en ny typ av ölflaska. Mitt deltagande var frivilligt (dom hade mig vid ”Hej, vi kommer från Carlsberg”) och jag blev även bjuden på fika.

Undersökningen handlade om mina ölvanor, vad jag föredrar för öl och mina intryck av olika flaskmodeller. Jag minns även att det var mycket frågor om plastflaskor.

På frågan ”vilken flaskstorlek föredrar du?” svarade jag t ex ”1,5 liter”.

Det var en smått surrealistisk upplevelse, som även resulterade i några rader på Bloggy, men jag tänkte inte så mycket mer på det därefter. Förrän idag.

Idag såg jag nämligen att Carlsberg lanserat en ny ölflaska – i plast. Och det är en riktigt snygg sådan, om man frågar mig (vilket Carlsberg gjorde, haha).

Det är Carlsberg Export som har förärats med den nya flaskan, som bl a finns på Bolaget sedan den 1:a oktober.

Premium PET kallar de plastflaskan, vars främsta egenskap (förutom innehållet) är dess miljövänlighet. Flaskan har hälften så stor inverkan på miljön jämfört med en glasflaska. Och det uppskattas.

Det enda som egentligen saknas nu är en ekologisk variant av Export. Ekologisk öl är, som bekant, riktigt gott. Sen kan vi kröka till med rent samvete! 😉

4 svar på ”En miljövänligare Carlsberg”

 1. mmm… Såna har de sålt i Danmark i några år, undrar varför det har tagit så långt för dem att exportera såna flaskor… Dessutom e de lättare att bära, så man kan köpa flera på en och samma gång 😉

  • Njae, de har haft liknande – men inte samma – flaskor i Danmark. Vi har haft plastflaskor i Sverige tidigare också. Men enligt Carlsberg själva så är Sverige först ut med Premium PET.

 2. Som om att vi behövde fler argument för att dricka mer öl då 😉

  Bra för miljön dock 🙂

  På frågan ”vilken flaskstorlek föredrar du?” svarade jag t ex ”1,5 liter”. — What else 🙂 Bra svarat!

  MVH Fredrik Näs

 3. PET är modellen, köpte franska viner i PET på Eckerölinjen i år. Kanon att ha med sig ut i skärgården där det är klippor mest överallt.

Kommentarer är stängda.