Hoppande grävlingar?

I morse, när jag var på väg ut för att hämta ved (vilket jag gör praktiskt taget dagligen nu), såg jag några konstiga spår på vår tomt. Vi har fullt med spår från bl a rådjuren, men det här var ett djur som hade hoppat mjukt och jämnfota fram i snön, med ett avstånd på ca 1,5 meter mellan varje avtryck.

Spår i snön 1
Spår i snön 2
Spår i snön 3

Eftersom det har snöat i natt så var det inte helt enkelt att se eller fota spåren.

Spår i närbild 1
Spår i närbild 2

Jag följde spåren upp i skogen, för att se om de var tydligare där (med träden som skyddar mot snön). De ledde mig upp till grävlingsgryten. Men grävlingen sover så här dags. Vad kan det vara för djur som lämnar sådana här spår?

Spår med snus 1
Spår med snus 2
Spår med snus 3

Runt gryten fanns det fullt med spår. Ett träd var markerat, vilket får mig att tro att det kan vara en räv. Fast rävspår är väl lite mer avlånga? Jag såg en räv på vår tomt förra sommaren, men den hade skabb och lever knappast idag.

Kan det vara en lokatt? Grannen såg en sådan under sitt hus härom året.

Spår till skogs

Det här är ett mysterium, som jag ska försöka gå till botten med. Lämna gärna en kommentar om du tror dig veta vad det kan vara. Om inte annat får jag montera upp en IR-kamera uppe i skogen. 🙂

Uppdaterat: sedan det här inlägget skrevs så har jag hittat ytterligare spår + hår som indikerar att det faktiskt är en lokatt som har hoppat runt i snön hemma hos oss. Case closed, som de säger i Amerikatt.

25 svar på ”Hoppande grävlingar?”

  1. Hej, om du googlar på vargspår så kan du se samma tydliga kryss som i ”dina” spår.

Kommentarer är stängda.