Dags att skaffa en ny TV

Jag är inget vidare förtjust i TV. Faktum är att jag levde utan TV i många år. Det var först för 3-4 år sedan som jag skaffade mig en TV (enbart eftersom jag ville spela tevespel). Idag har vi kvar denna TV (med tillhörande bänk), men jag överväger nu att göra mig av med den.

Vi har en massa parabolkanaler men det enda jag kollar på är fotboll samt vissa historiska-, djur- och naturprogram (History Channel, Discovery och Animal Planet). Min fästmö är rätt så förtjust i matlagnings-, inrednings- och populärprogram (Idol m.m). Men ingen av oss kollar nämnvärt mycket på TV.

Som bekant är hjärnan mindre aktiv framför TV:n än när vi sover. Dessutom är det mindre bra att låta småbarn kolla på TV (djupseendet är inte utvecklat, de kan få ADHD osv). Så varför inte göra slag i sak och köpa en ny TV?

LG har släppt en störtskön retro-TV på maffiga 14″, med inbyggd digital TV-mottagare, CRT-skärm och möjlighet att välja mellan färg, svart-vit och sepia-bild. Den har även komposit-ingång, så att man t ex kan koppla in en Wii.

Eller varför inte en gammal NES?

LG Classic Serie 1 är än så länge enbart tillgänglig i Sydkorea, till ett pris av ca 2 000 kr. Men så snart det är möjligt att köpa eller importera en sådan här TV så kommer mitt åbäke på 40″ att ryka, med nästan alla mina TV-spel.

Och ja, jag vet att CRT-skärmar drar mer ström än LCD-skärmar. Men om man väger denna lilla TV, med en Wii, mot min stora LCD-TV, en HD-box, PS3:a, HDMI-dosa och Wii så tror jag ändå vi drar ner på strömmen.