Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/nhii.php/nhii.php:76) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/xrvq.php/xrvq.php on line 75
Amazons moln, billigare än någonsin - Jonathan Sulo

Amazons moln, billigare än någonsin

Är du sugen på att testa Amazons moln, men inte vågat ta steget av rädsla för höga kostnader? Då ska du spana in Amazons nya micro-instanser. De kostar 0,02 cent/timme (~100 svenska kronor/månad). Om du reserverar en instans (kostar en slant) så kan du komma ner i ~50 kr/månad.

Amazons micro-instanser har 613 MB RAM, med upp till 2 beräkningsenheter (ECU) under kortare stunder. För lagring stöds enbart Amazons elastiska lagringstjänst EBS (ingen instanslagring). De lirar med både 32 & 64-bit operativ.

Det här upplägget är vanligt hos andra molnleverantörer, såsom Rackspace och GoGrid, men det är den första instans-typen hos Amazon som fungerar så här.

Amazon skriver själva att micro-instanserna lämpar sig bra för lättare typer av servrar. Jag vill dock påstå att det här är första steget mot en mer webbhotellsliknande molntjänst. Det är riktigt, riktigt spännande.

Uppdaterat: Fredrik Poller har redan hunnit testa hastigheten på Amazons micro-instanser.