Busenkel backup med VaultPress

Jag har tidigare berättat hur man kan fixa en billig backup av WordPress med Rackspace Cloud. Nu ska jag berätta om en lite dyrare, men mycket enklare, backuplösning för WordPress.

Reklam hos VaultPress

VaultPress är en backuptjänst som utvecklas av Automattic, dvs hjärnorna bakom WordPress. Tjänsten befinner sig än så länge i en beta, men om du ansöker om plats så bör du få en inbjudan efter någon dag.

VaultPress erbjuder två lösningar: Basic och Premium. Båda lösningarna fixar en fullständig backup, men med Premium så scannas dina filer efter virus, hack och liknande. Månadsavgiften är $15 (~105 kr) respektive $40 (~280 kr). Det kan jämföras med ~20 kr/månad för backup hos Rackspace Cloud.

Varför ska man då välja VaultPress? Jo, därför att det är så otroligt enkelt.

När du har fått en inbjudan och skapat ett konto hos VaultPress så behöver du bara installera och aktivera ett särskilt tillägg (som du får länk till då). Det är allt.

Därefter sätter VaultPress själv igång att säkerhetskopiera din WordPress-sajt, både regelbundet och när du har uppdaterat något. Samtidigt får du finfin statistik och information om dina backuper. Och det finns inga storleksbegränsningar eller annan teknisk mumbojumbo.

Så här ser det t ex ut för min backup:

Backup hos VaultPress

Statistik hos VaultPress

Om du vill ha en så enkel backup som möjligt av WordPress, då ska du spana in VaultPress. Och ja, du vill fortfarande ta en egen backup. Förr eller senare kommer ditt webbhotell att svika dig och då kommer du tacka mig. 😉

Kommentarer är stängda.